Helyi hírek 2015. február 14. 13:30

Területi döntő a Darvasban

Képgaléria
Területi döntő a Darvasban
Az elmúlt évek sikerei után a nyíregyházi „Míg megnövök” Akkreditált Kiváló Tehetségpont ebben a tanévben is meghirdette a „Matekguru” Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyét és a „Rigó énekeljen!” Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyét. A versenyekre jelentkező 4 fős csapatok két levelezős pályamunkával érdemelhették ki a területi (3.) fordulóra való meghívást.

Erre a megmérettetésre február 13-án került sor az ország különböző helyszínein. Bács-Kiskun megyében a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola adott otthont a területi döntőnek. Az iskola tantestülete Csergőné Kertész Hermina szervező irányításával már harmadik alkalommal szervezte meg a jó hangulatú versengést, melyen most 7 város 26 csapata mérte össze tudását, kreativitását abban a reményben, hogy teljesítményével bejuthat a többnapos, programokkal színesített nyíregyházi döntőbe.

Persze azok a gyerekek is nyertek, akiknek itt ért véget az idei verseny, hiszen új ismereteket szereztek, valamint megtapasztalták a közös munka, az együtt dolgozás élményét, átélhették azt a helyzetet, amit a csapatverseny mottója ígér: „Egyikünk se olyan okos, mint mindannyian.”

 

Kövessen minket a Facebookon is!