Helyi hírek 2015. február 16. 07:30

Játszva tanulnak

Képgaléria
Játszva tanulnak
Élménnyel, tartalmas időtöltéssel, közösségi programmal és művészi megtapasztalással gazdagodnak a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola EGYMI diákjai a Natura Hungarica Alapítvány jóvoltából. Kezdeményezésükre különböző foglalkozásokon: Sport Poha-Rak, összművészeti és dráma szakkörökön vehetnek részt a gyerekek. A programba az iskola, tanulásban- és értelmileg akadályozott tanulóinak 60 százalékát sikerült bevonni.


Mint azt Kárpáti Rita ötletgazda elmondta, a rengeteg sikeres projekt után szerettek volna örömöt vinni ezeknek a sokszor háttérbe szoruló gyerekeknek az életébe is. Így kimondottan az ő igényeiket és lehetőségeiket vették figyelembe a komplex program összeállításakor.


Első körben a Sport Poha-Rak foglalkozásokkal „mozgatták meg” az iskola apraját és nagyját.

S miközben öröm és kacagás töltötte meg a termeket, szinte észrevétlenül tökéletesedtek a gyerekek készségei, képességei, nőtt az önbizalmuk. A Sport Poha-Rak szakkört - amelynek a napokban volt az utolsó foglalkozása - Vízhányó Zoltán vezette. A játékos foglalkozásokon 18 gyerek vett részt folyamatosan, s tapasztalta meg a játék öröme mellett jótékony hatásait. Mint Rita mondja, ez az ügyességet fejlesztő foglalatosság jó hatással van mindkét agyféltekére, a kéz koordinációjára, a mozgáskoordinációra, de egyéb képességekre is. Ráadásul a fejlődés folyamata soha nem ér véget: mindig mindenkinek van lehetősége önmagát tovább tökéletesíteni.

Bár a műanyag poharaktól most egy időre elbúcsúznak a „Gölleszes” gyerekek, élményben nem lesz hiányuk a következő hetekben sem. Miklya-Luzsányi Mónika és Horváth-Rekedt Gréta a művészet és a drámapedagógia eszközeit és a mese örömét viszik el hozzájuk minden héten.

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!