Helyi hírek 2015. február 15. 10:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi hatodik vasárnap - 2015. február 15.

- A szentmisék végén a házasság hete eseményeként áldásban részesítjük a házas és jegyespárokat.

- Előkészítő tanfolyamot szervezünk azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.

- Kedden az este 5 órakor kezdődő szentmisét templomunk énekkarának meghalt és élő tagjaiért ajánljuk fel. A szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti oltárképet.




- Szerdán elkezdődik a Húsvétot előkészítő idő, a nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Szentmisék lesznek reggel 7-kor és este 5-kor. A reggeli misében hamut szentelünk, és mindkét misén és jövő vasárnap (február 22.) minden szentmise végén lesz hamvazás.

- Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végzünk, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt, 5 órakor.

- A filmklub következő vetítése pénteken az esti szentmise és a keresztút után lesz a Plébánián. Minden érdeklődőt hívunk és várunk.

- A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára!

- Kérjük a kedves híveket, fizessék be egyházi adójukat! Az egyházi adó nyugdíjasok esetén 3000 Ft évente, míg az önálló jövedelemmel rendelkezők esetén 4000 Ft évente. Az egyházi adót be lehet fizetni a Plébánián és postai csekken, melyek az újságos asztalról elvihetőek.

- A személyi jövedelemadó 2x1 % - ról mindenki maga rendelkezik. Az egyik 1 %-a Katolikus Egyház javára a másik 1 % valamely civil szervezet, alapítvány javára ajánlható fel. Kérjük a kedves híveket adójuk 2x1 % - val támogassák ezeket a szervezeteket!


 

Kövessen minket a Facebookon is!