Helyi hírek 2015. február 15. 14:15

Rómában jártak a Constantinum diákjai

Képgaléria
Rómában jártak a Constantinum diákjai
Római jutalomzarándoklaton vett rész a Kalocsai Iskolanővérek rendjének fenntartásában működő kiskunfélegyházi Constantinum húsz középiskolás diákja. A diákok példás magatartásukkal, jó közösségi munkájukkal, szorgalmas tanulással és dicséretes hitéleti tevékenységükkel érdemelték ki az utazás lehetőségét.

Bernadette általános főnöknő és Klára nővér, a Constantinum intézmény lelki vezetője szervezték és vezették a programot. A csapat meglátogatta az olasz főváros legnevezetesebb helyeit. Voltak a négy patriarchális bazilikában, részt vettek a Szent Péter téren a vasárnapi úrangyala imádságon. Megnézték a Santa Croce templom szent relikviáit, a Pietro in Vincoli templomot a Mózes-szoborral, a Colosseumot, a Fórum Romanumot, az Ara Coeli templomot, a Pantheont, a Piazza Navonát. Az Angyalvár és a Szent Péter Bazilka tetejéről megcsodálták a római panorámát.

Látogatást tettek a Pápai Magyar Intézetben és a Vatikáni Rádióban. Megkóstolták az olasz konyha kiválóságait, ide értve a fagylaltokat, a kávét és cappucinót is. Élményekkel gazdagon repültek vissza Magyarországra.

 

Kövessen minket a Facebookon is!