Helyi hírek 2015. február 16. 08:25 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

TISPOL ellenőrzési akció

TISPOL ellenőrzési akció
A TISPOL (European Traffic Police Network), az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata szervezésében 2014. február 11-13. között zajlott a „Truck and Bus” tehergépjármű és autóbusz ellenőrzési akció végrehajtására.

Az ellenőrzésben a hivatásos katasztrófavédelmi szerv - mint első fokú iparbiztonsági hatóság - is részt vett ADR közúti ellenőrzések lefolytatásával.


Az ellenőrzés célja az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett vagy szabálytalan veszélyes áru szállítás feltárása, különös tekintettel a nemzetközi forgalomban résztvevő járművek közúton történő ellenőrzésére, a veszélyes hulladékot illegálisan szállító járművek azonosítására és az illegálisnak tekinthető hulladékszállítmányok felderítésére. A veszélyes áru szállítási hatósági ellenőrzéseket a kijelölt ellenőrzési helyszíneken összpontosítva hajtották végre.

Az ADR közúti iparbiztonsági hatósági ellenőrzések során összesen 165 gépjármű ellenőrzését végezték el, amelyek közül 19 gépjármű tartozott az ADR hatálya alá. A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) szabályrendszerébe ütköző hiányosságot 2 gépjármű esetében tárt fel az ellenőrzés. Az elsősorban a nemzetközi forgalomban tartott ellenőrzött gépjárműveken összesen 134 385 kg és 94 257 liter veszélyes árut szállítottak.


Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!