Helyi hírek 2015. február 17. 18:30 Forrás: Szent István Templom Plébánia

Farsangi forgatag a plébánián

Farsangi forgatag a plébánián
Február első hétvégéjén, a Szent István plébánián, ismét megrendeztük a katolikus fiatalok körében egyre népszerűbbé váló farsangi mulatságot. A programot és annak lebonyolítását, Király Dóra hitoktatónak és az atyáknak köszönhetjük. Az idei farsang az utazás témáját járta körbe nagyon széles spektrumban.



A vendégek már a megérkezésük pillanatában válaszút elé kerültek. Dönteniük kellett, ki melyik városba utazna el a felsoroltak közül. Ez alapján lettek a csoportok kialakítva, melyek az egyes kontinensek neveit vették fel.

Következő feladatként, négy különleges tulajdonságú vagy elhelyezkedésű város lett megemlítve. A felsorolt dolgok közül a csapatok választhatták ki, mit vinne magával, ha odautazna. Ez után egy híres épületet kellett megjeleníteni a kontinensükről. Mindenkinek részt kellett vállalnia a feladat teljesítésében. Ötletes alkotások születtek, mint az amerikai Szabadság szobor, a pisai ferde torony vagy épp Siva istennő.

A test megmozgatása után az agy tornáztatása következett. Egy teszt helyes kitöltése volt a cél. A kérdések természetesen minden témát érintettek, ami a földrajzzal és az utazással kapcsolatos: legmélyebb,  legmagasabb, legkisebb, hol található...

Az ember utazás közben meg is éhezik. Ezért ez a feladat sem maradhatott ki a csapatok megmérettetéséből. Többféle méretű drazsét kellett elfogyasztani evőpálcikával, időre. Nagy szurkolás lelkesítette a versenyben résztvevőket.

Utazás közben sok helyen megfordul az ember. Az otthoniaknak is jó volna beszámolni, merre járunk. Ezt mutatta  be a következő feladat. Felsorolt szavak beleszövésével, egy frappáns útibeszámolót kellet a csapatoknak összehozni. Nagyon jó, kacagtató és szívderítő írások születtek.

Ehhez kapcsolódott a következő feladat is, ahol képeslapot kellett írni a családnak, a szállásról, időről az otthoniak hiányáról. A képeslapokat felbélyegezve, megcímezve kellett feladni. Az utazás során szükség van pénzre is, hogy a szeretteinknek vásárolni tudjunk. Az újabb feladat, bankjegy-felismerés volt. Vetítés segítségével, tíz nemzet pénzét láthattuk. Lehetőségként Gyula atya felajánlott öt pontot annak a csapatnak, amelyik egy pénzt sem ismer fel a bemutatottak közül, de szerencsére senki nem élt ezzel.

Egy nemzethez hozzátartozik a népviselete is. Minden csapat a saját földrészén élő népek közül választhatott egyet, aminek a népviseletét lerajzolhatta. Szép alkotások készültek.

Újra megéheztek a csapatok. Borítékot húztak és a benne felsorolt vagy képen látható összetevőkből el kellett készíteni egy komplett ebédet. Az összetevők és a belőlük elkészült ételreceptek is izgalmasak voltak. Például: béka körömpörkölt, töltött hernyó.

A csapatok élhettek a gyűjtőszenvedélyüknek is. A plébánián kis képek lettek elrejtve. Ezekből kellett minél többet összegyűjteni. Fontos feladat volt, mert a célegyenesben sokat változtathatott a csapatok helyezésén.

Levezető játékként, papírba csomagolt kis meglepetések mentek kézről kézre, amikor a zene leállt, egy réteg papír lekerült a csomagról. Az nyerte meg az ajándékot, aki az utolsó csomagolást szedte le.

A program folytatásaként a csapatok, majd a jelmezbe öltözöttek díjazása következett. Ez a szép este nagyon sok  izgalmat és érdekességet tartogatott a farsangozók számára.
 

Reméljük, jövőre is sok fiatalt megmozgat ez az esemény és új arcok is csatlakoznak hozzánk!


 

Kövessen minket a Facebookon is!