Kitekintő 2014. február 24. 14:30

Pályázatfigyelő

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása jóvoltából az alábbi pályázati lehetőségekre hívjuk fel olvasóink figyelmét.

A pályázat célja, hogy megtudjuk, mit jelent a szerző és szűkebb környezete számára a zöld gondolat, mit érzékel mindebből a magyar valóságban, és hol lenne a legfontosabb a változtatás. A pályázatban részt vehet minden belföldi magánszemély, aki Magyarországon állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és aki az [email protected] címre elektronikusan, vagy a 1068 Budapest, Felsőerdősor utca 12-14. 3. em. 3 címre postai úton elküldi esszéjét. A pályázat 2014. február 21- 2014. március 20-ig tart. A pályázat időtartamának kezdete előtt és befejezése után érkezett írások érvénytelenek. A pályázat Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel 1,5 sorközzel egy maximum 15 000 karakterből állhat. Tartalmaznia kell a pályázó nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát. A nyeremény 150 000 HUF, melyet a Szervező banki átutalással teljesít, valamint a nyertessel való kapcsolatfelvétel után a nyertes adatait (nyertes neve és település) közzéteszi a www.okopolisz.eu weboldalon.

 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén ünnepli 40. évfordulóját. Ez alkalomból pályázatot hirdetünk "Ünneplőbe öltözött madaraink" címmel. A madaraknál a közelgő tavasz a szerelmet, párkeresést jelenti, ilyenkor nászruhát öltenek a hímek és megpróbálják elkápráztatni a tojókat. A cél megmutatni, hogy milyen szépek tudnak lenni az ünneplőbe öltözött madarak hazánkban. Pályázati formák: rajz pályázat: óvodás, alsó- és felső tagozatos kategória; vers pályázat: általános iskolai és 14 év feletti kategória; mese és történetíró pályázat: általános iskolai és 14 év feletti kategória. Pályázni 2014. március 15-ig lehet a következő módon: csak egyénileg lehet pályázni, 1 db pályázatot fogadunk el személyenként és kategóriánként, rajz esetén: a kézzel készült eredeti alkotást kérjük postán megküldeni (a rajzot nem áll módunkban visszapostázni). Kizárólag A4-es, a rajz hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó adatait (rajz pályázat esetén a technika szabadon választható). Vers, mese vagy történet esetén: maximum 3 gépelt oldal (A/4-es méret, 12-es betűméret, szimpla sorköz). Kérjük az alábbiakat feltüntetni minden pályamunka esetén: pályázó neve, életkora (nevezési kategória), elérhetőségek (telefonszám, postacím és e-mail cím), szülő neve (18 év alatti nevezésnél), telefonszáma, lakcíme, e-mail címe. Cím: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1536 Budapest, Pf. 283. A borítékra kérjük ráírni: „Ünneplőbe öltözött madaraink” Vers, mese és történet esetén lehetőség van a pályamunkát a [email protected] e-mail címre is beküldeni. Minden kategóriában a 3 legjobb pályázat kerül díjazásra. Óvodások részére 1-1 hanggal rendelkező plüssmadarat, minden más kategóriában az életkornak megfelelő természetismereti könyvet adunk ajándékba. Valamint, mivel Egyesületünk idén ünnepli a 40. születésnapját, így 40 darab madaras kitűzőt kap a legjobb 40 pályamunkát beküldő. A nyerteseket e-mailen vagy telefonon és a www.mme.hu oldalon értesítjük. Az eredményhirdetésre április 1-én kerül sor.

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

 

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

 

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

Kövessen minket a Facebookon is!