Helyi hírek 2015. február 19. 11:00

Fiatalok, az értékek nyomában

Képgaléria
Fiatalok, az értékek nyomában
A Natura Hungarica Alapítvány tovább folytatja értékgyűjtő, értékőrző tevékenységét a középiskolások körében. A szervezet ezúttal a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak kínált érdekes, színes programokat, melyek keretén belül helyi értékek után kutathattak a fiatalok.











Első alkalommal a Sarlós Boldogasszony templom és harangjainak rejtélyes történetével ismerkedtek meg, megtudták, mi a „templom gombja” majd a Szent István Templom harangtornyaiba jutottak fel a középiskolások. Látogatást tettek a városi levéltárban, ahol évszázados dokumentumok lapjain elevenedett meg a város történelme. A fiatalok az épített és a szellemi értékeken túl gasztronómiai élvezetekben is részesedtek, félegyházinak mondott keménytarhonyát főztek és lángost sütöttek.

Természetesen nem maradt el a modern kori értéket képviselő Rocktár kulisszatitkainak megismerése sem, ahol a tanulók kipróbálták a koncerteken használt technikai berendezéseket. Az utolsó alkalommal a város díszpolgára Dr. Réczi László, birkózó világbajnok tartott előadást, aki nemcsak a sport szépségeiről mesélt, de bölcs tanácsokkal is ellátta a fiatalokat. A foglalkozásokon részt vevők ezekről és más értékekről leírásokat készítettek, melyek az www.ertekterkep.com weboldalon olvashatók.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.



 

Kövessen minket a Facebookon is!