• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a kecskeméti kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya munkacsoportja
Helyi hírek 2015. február 19. 09:35 Forrás: keol.hu

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a kecskeméti kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya munkacsoportja

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a kecskeméti kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya munkacsoportja
Csoportos Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Bács- Kiskun Megyei Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály munkacsoportja.


A kormány célja az ápolók megfelelő anyagi és szakmai elismerésének a megteremtése - hangsúlyozta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Ápolók Napján.





A Magyar Ápolási Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának Nagytermében szerdán ünnepelte a Magyar Ápolók Napját.

Az egyesület kezdeményezésére 2014-ben az Országgyűlés február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna, az 1848-49-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónője születésének évfordulóját. A kormány ezzel az ápolói munka megbecsülését kívánta kifejezni.

A rendezvényt Bugarszki Miklós a Magyar Ápolási Egyesület elnökének beszéde nyitotta meg, amelyben elmondta: az egyesület ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Ápolók Napját azért, hogy a magyar ápolásnak és a magyar polgároknak való elkötelezettségüknek hangot adjanak.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a kormány célja, hogy az ápolók megfelelő anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek, s reális esély van arra, hogy a kormány támogatást nyújt az alapellátásban dolgozó ápolóknak, valamint az államtitkárság megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a jelenlegi mozgóbér, illetve bérkiegészítés hogyan tud beépülni az ápolói bérekbe.

Az ünnepségen Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár Batthyány-Strattman László-díjat, Pro Sanitate-Díjakat, Miniszteri Elismerő Okleveleket, Csoportos Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át.

Bács-Kiskun megyéből Pro Sanitate-Díjat vehetett át Dr. Oszlánczi Gáborné, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház vezető főnővére, valamint Csoportos Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Bács- Kiskun Megyei Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály munkacsoportja: Pap- Szekeres Anita ápolási igazgató, Miklós Márta vezető szülésznő, Szabóné Gehér Éva főnővér helyettes, Balatonné Mészáros Margit szülésznő, Fodor Györgyi szülésznő, Nagy Anikó szülésznő, Tóth Istvánné szülésznő, és Válik Sándorné szülésznő.
 

Fotó: MTI - Ujvári Sándor



 

Kövessen minket a Facebookon is!