Helyi hírek 2015. március 2. 06:00

Új terápia a városi kórházban

Új terápia a városi kórházban
Március 1-jétől egy új kezelési forma vált elérhetővé a félegyházi kórházban. Az úgynevezett lökéshullám terápiát - szemben az országos gyakorlattal - térítésmentesen vehetik igénybe azok a betegek, akiknek reumatológus, ortopéd, traumatológus, vagy rehabilitációs szakorvos írja fel a kezelést - tudtuk meg dr. Körtvélyessy András intézményvezetőtől.


- A lökéshullám-készülékek elsősorban különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kezelésére alkalmasak. A lökéshullám egy akusztikus hullám, ami a sérült szövetekbe jutva gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító hatást fejt ki. Támogatja a szervezet öngyógyító képességét, biostimulációs hatása van. Különböző mozgásszervi fájdalmak: váll, teniszkönyök, hát és nyaki, achilles ín, talpi, sarkantyúfájdalom esetén gyors és hatékony segítséget nyújt.

Általában 3-5 kezelés szükséges, a gyulladt területekre hetente egyszer, izomfájdalom esetén heti 2-3 alkalommal. Egy-egy kezelés időtartama körülbelül 10 perc, mellékhatással nem kell számolni - mondta el a szakember.

A betegeknek - tette hozzá - azt is tudniuk kell, hogy a kezelések nem teljesen fájdalommentesek. A fellépő kellemetlenség ahhoz hasonlítható, mint amikor a fájdalmas ízületet terheljük. Ezt a néhány perces kellemetlenséget viszont mindenképpen érdemes vállalni, ugyanis a gyógyulási arány megfelelő ajánlás esetén akár 80 százalék.

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!