Helyi hírek 2015. február 24. 08:25

Már csak két napig jelölhetjük orvosainkat az Astellas-díjra!

Már csak két napig jelölhetjük orvosainkat az Astellas-díjra!
Már csak két napig, azaz 2015. február 26. (csütörtök) éjfélig küldhetők be a különleges emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő, az orvos-beteg találkozások legszebb példáit bemutató betegtörténetek a tavaly ősszel meghirdetett Év orvosa pályázatra. Az elmúlt hónapok során eddig közel kétszáz páciens döntött úgy, hogy saját orvosa, vagy éppen a kezelés során megismert osztály munkáját, emberi és szakmai teljesítményét a nyilvánosság előtt is megköszöni.



A jelöléseken keresztül bemutatott pozitív esetek rendkívül fontosak, hisz élő példái az egészségügyben naponta megtapasztalható, beteg és orvos aktív együttműködését feltételező jó kapcsolatoknak. Az Astellas-díjra felterjesztett orvosokat és csoportokat a nagyközönség a pályázat weboldalán ismerheti meg: www.astellasdij.hu/evorvosa. 

A 2014-es Év orvosa pályázat indításakor újdonságként hirdették meg, hogy a betegek saját történeteikkel már nem csak saját orvosaikat, hanem akár komplett osztályok, részlegek teljes kollektíváit is elismerésre terjeszthetik fel. A De Châtel Rudolf-emlékdíj tavaly szeptemberi megalapításával lehetővé vált, hogy azok a páciensek, akik a kezelésük, gyógyulásuk idején egy adott osztály dolgozóival hosszabb időn át napi kapcsolatba kerülnek és az ott kapott jót az orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak együttesen szeretnék megköszönni, a megismert csoport tagjait közvetlenül is díjra jelölhetik. 

Az idei Év orvosa pályázaton eddig 20 ilyen csoportos jelölés érkezett. A pályázat szervezői várják továbbra is a pozitív esetekről szóló, az orvosi és a csoportos gyógyító munka legszebb példáit bemutató betegtörténeteket az [email protected] címen!


 

Kövessen minket a Facebookon is!