Helyi hírek 2015. február 24. 15:00 Forrás: Objektív Hírügynökség

Technológia fejlesztés az INTEGRÁL Zrt. Baromfifeldolgozó üzemében

Technológia fejlesztés az INTEGRÁL Zrt. Baromfifeldolgozó üzemében
Új technológiai berendezések beszerzésére nyert vissza nem térítendő támogatást az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. A gépek a Társaság feldolgozó üzemének technológiai fejlesztését szolgálják.
Új technológiai berendezések beszerzésére nyert vissza nem térítendő támogatást az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. A gépek a Társaság feldolgozó üzemének technológiai fejlesztését szolgálják – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az Integrál Zrt. kiskunfélegyházi Baromfifeldolgozó Üzeme az ország egyik legnagyobb hízott víziszárnyas feldolgozója. Az itt előállított kitűnő minőségű termékek nemcsak a magyarországi boltokban és üzletláncokban, hanem a nyugat-európai, valamint távol-keleti országok üzleteiben is megtalálhatóak. A Társaság kiskereskedelmi üzletei a Coop üzletlánc tagjaként magas színvonalú kiszolgálással állnak Kiskunfélegyháza és a vonzáskörzetébe tartozó községek vásárlóinak rendelkezésére.

A feldolgozó üzemben a technológiai munkafolyamatok csak kis mértékben automatizálhatóak a vágott állatfajok miatt. A támogatással megvásárolt gépek elsősorban a csomagoláshoz kapcsolódó berendezések: mérlegek, csomagoló-, szeletelő- és pántológépek. Fontos szempont volt, hogy megvalósuljon az üzemi technológia kiszolgálásában szűk keresztmetszet, a sűrített levegő ellátás fejlesztése. A beszerzett kétkamrás csomagológép tovább növelte az igényt, ezért a korábbinál nagyobb kapacitású kompresszor is a beruházás része volt. A levegő megfelelő előkészítéséhez hűtveszárító berendezés beszerzésére került sor.

A Társaság a pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap „Technológia beszerzés (Mezőgazdasági termékek értéknövelése)” jogcímen nyújtotta be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A projekt teljes költsége meghaladta a 35 millió forintot, az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege pedig a 8,85 millió forintot.


 

Kövessen minket a Facebookon is!