Helyi hírek 2015. február 25. 11:00

„Kitolja” a testület a városhatárt

Képgaléria
„Kitolja” a testület a városhatárt
Kintebb kerül Félegyháza belterületének határa, amennyiben az erről szóló előterjesztést jóváhagyja február 27-i ülésén a képviselő-testület. A döntés eredménye persze messze túlmutat azon, hogy némileg megnő a város alapterülete. Az igazi „hozadék”, hogy egy nagy múltú vállalkozás továbbfejlődésének és további, akár 20 munkahely létrejöttének a feltételei teremtődnek meg.

A Torus Kft. a már meglévő gyártási tevékenységének bővítése érdekében fejleszteni kívánja a telephelyét. A vállalkozás által gyártott termékek iránt ugyanis folyamatosan élénk a kereslet, ami szükségessé teszi, hogy mintegy 2000 négyzetméter területű szerelőcsarnokkal és lemezraktárral bővítsék a termelőbázisukat. A beruházáshoz a cégcsoport egymilliárd forint saját erő mellett hasonló nagyságrendű pályázati támogatást kíván igénybe venni. A megnőtt termelőbázisnak köszönhetően lehetővé válik további 10-20 szakmunkás alkalmazása és a cégcsoport jelenlegi árbevételének további növelése.

Mint azt Molnár László ügyvezető elmondta, az acéltermékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég 1985-ben alakult, és azóta Kiskunfélegyházán működik. Az egykori vegyesvállalat ma 100 százalékban német tulajdonban van, a 60 fős alkalmazotti létszám pedig az idők során 160 főre bővült. A rendelkezésre álló 23 ezer négyzetméteres területen a cég elérte terjeszkedése határát, miközben az Európa-szerte mutatkozó piaci kereslet további bővítésre sarkallná a mintegy 3,2 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező Torus Kft-t.

- A bővítéshez új területek bevonására, ahhoz pedig az önkormányzat, illetve a képviselő-testület hatáskörébe tartozó intézkedések gyors és rugalmas meghozatalára van szükség - tudtuk meg Dósai Bence kabinetvezetőtől, aki hangsúlyozta: a város ezúttal is megkülönböztetett figyelemmel támogatta a gazdaságfejlesztéssel és munkahelyteremtéssel összefüggő ügyet.

- Mindannyiunk érdeke, hogy új munkahelyek szülessenek a városban, hogy megbecsüljük a térségünkben dolgozó és eredményeket felmutató cégeket, és ösztönözzük fejlesztéseiket. A Torus Kft.-vel is több tárgyaláson vagyunk túl, és örömmel mondhatom, hogy minden részletben meg tudtunk egyezni. Ezzel újabb, fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy a Félegyháza programban öt év alatt ígért, legalább 500 új munkahely teljesüljön.


 

Kövessen minket a Facebookon is!