Helyi hírek 2015. február 26. 09:30 Forrás: Petőfi Népe

Anonim tanácsadással segítik a fiatalokat a félegyházi védőnők

Anonim tanácsadással segítik a fiatalokat a félegyházi védőnők
Anonim tanácsadó oldalt indítottak honlapjukon a kiskunfélegyházi védőnők. A középiskolákban végzett munkájuk során ugyanis azt tapasztalták, hogy egyre nagyobb szükség van a fiatalok felvilágosítására.




Nagyon sok középiskolás kerül ugyanis olyan helyzetbe, amikor utólag már nem tudnak segítséget nyújtani számukra. Ezért a honlapjukon indított tinisarokban olyan kérdésekre is választ kaphatnak a fiatalok, amit esetleg nem mernek feltenni szüleiknek, tanáraiknak, vagy barátaiknak - nyilatkozta a Petőfi Népének Surányiné Pap-Ferenc Izolda, védőnő.

Mint mondta, általában szexuális problémákkal, fogamzásgátlással kapcsolatban kérték ki eddig is a véleményüket. A folyamatosan jelentkező problémákat látva és az internet előnyeit kihasználva szeretnék kiszélesíteni ezt a tanácsadási lehetőséget. Mert sok esetben nem tudják a fiatal lányok mit tegyenek, ha véletlenül teherbe estek, meddig lehet a terhességet megszakítani. De, párkapcsolati kérdésekben, testi-lelki problémákkal, káros szenvedélyekkel kapcsolatban vagy akár fogyókúráról is kérdezhetik a védőnőket, akik az anonim módon feltett kérdésekre igyekeznek mielőbb, akár 24 órán belül válaszolni. Munkájukat egy önkéntes, kiskőrösi pszichológus is segíti.

- Azt szeretnénk, ha egészségesebb generáció nőne föl, olyan fiatalok, akik törődnek magukkal, környezetükkel és társaikkal - hangsúlyozta a szakember. Azt is elmondta, a honlapon nem csak a fiatalok, hanem a kismamák is találnak hasznos információkat. Így például a várandóság alatt kötelező és választható vizsgálatokról, tanácsadási időpontokról, a védőoltásokról és egyéb szolgáltatásokról is olvashatnak a felegyhazivedonok.huoldalon.
 

Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!