Sport 2014. február 25. 12:16

Gyulán jártak a Koppányíjászok

Képgaléria
Gyulán jártak a Koppányíjászok
Február 23.-án rendezte meg első teremversenyét a Kerecsényi László ÍE, Kerecsényi Kupa néven Gyulán a Prohászka Sportcsarnokban. Hatalmas érdeklődés várta a versenyt, a megmérettetésre éhes íjászok közt - számolt be Dinnyés Gyula Koppányíjász.

Megjelent a történelmisek krémje, hiszen ott voltak az ország legjobbjai. EB bajnokok és dobogósok, helyezettek, magyar bajnokok, stb. Sőt határon túlról is érkeztek sokan és vittek is érmeket.

A Koppányok Szeibert Nóra, Kesrű Szilvia, Kis János, Szeibert Imre, Boldog Bence, ifjú Lovas Ferenc, Dinnyés Gyula csapattal utaztak Gyulára.

Szép esztétikus, pálya fogadta a versenyzőket, ami később a verseny alkalmával a technikás pálya jelzőt is megérdemelte. Egyszerű, de ötletes könnyen lőhető és küzdős célok lettek kihelyezve.

Lovász Tamás az egyesület vezetője nyitotta meg a versenyt. 108 versenyző állt rajtvonalba, de a terem nem is bírt volna nagyobb létszámot el. Ennyiben maximálták a nevezők számát a rendezők.

A verseny színvonalát jelzi, hogy felnőtt férfi kategóriában ez első tíz helyezésen végzett versenyző 90 % közeli teljesítménnyel fejezték be a versenyt!

A Koppányok sem vallottak szégyent hiszen három ezüstéremmel a nyakukban utaztak haza!

Ifjú Lovas Ferenc nagyon jól teljesített! Feri tud koncentráltan küzdeni, de nevetgélve eljátszani is lehetőségeket! Most az előzőt választotta és remekelt a második helyet szerezte meg.

Szeibert Nóra kiváló eredményt küzdött össze. Nóra az új kategóriában is egyre sűrűbben mutatja, hogy fölnőtt a korosztályhoz! Mindössze három ponttal maradt el az aranyéremtől, így szintén második lett!

Keserű Szilvia a felnőtt nők közt szintén érett nőként versenyzett! Remek eredménnyel és szintén  három ponttal maradt el az első helyezettől, ezüstérmet szerzett.

Felnőtt férfiak közt Boldog Bence hozta a legjobb eredményt. Talán rosszul hangzik, hogy tizenharmadik lett, de aki ismeri a mezőnyt megérti, hogy ez kiváló eredmény.

Szeibert Imre hullámzó teljesítménnyel a 22. lett! Kis János 30.

Dinnyés Gyula eredményét tekintve se rossz, mivel tavaly július óta egyáltalán nem tudott edzeni. Egy hetes fölkészüléssel egy új gyengébb íjjal való ismerkedés után a megszerzett hatodik hely megfelelőnek mondható. Dinnyés Gyula azt mondta, ha nem lesz ebben a mezőnyben utolsó, akkor elégedett. Sikerült.

Koppányok következő rendezvénye március 2.-án a Kiskunfélegyházi KÉSZ Sportcsarnokban lesz! Tavalyihoz hasonlóan hatalmas létszámmal fognak versenyvonalba állni. Az érdeklődőknek is nyitott a rendezvény, ami egész nap ingyenesen látogatható.

 

Dinnyés Gyula

Kövessen minket a Facebookon is!