Kitekintő 2014. február 25. 18:50 Forrás: vs.hu

Mégsem lesz diplomamentés márciustól

Sokan várják a kormány által beígért, ingyenes nyelvtanfolyamokat azok közül, akiknek már csak a nyelvvizsga megszerzése hiányzik a diploma átvételéhez. Jövő hónaptól lehetett volna jelentkezni az államilag támogatott képzésekre, de az utolsó pillanatban változtattak a pályázati kiíráson.

Mégsem jelentkezhetnek március elsejétől a Diplomamentő Program ingyenes nyelvtanfolyamaira azok, akiknek már csak a nyelvvizsga hiányzik diplomájuk megszerzéséhez – írta az eduline.hu. A portál szerint a programba való részvételre pályázó nyelviskolák vezetőit arról tájékoztatta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., hogy a pályázati feltételek több ponton módosultak és kiegészültek, továbbá a pályázatok beadási határideje március 10-re változott. A nyelviskolák eredetileg már február elejétől pályázhattak és toborozhattak hallgatókat a tanfolyamokhoz.

A Diplomamentő Program államilag elismert, középfokú, B2 típusú – a korábbi osztályozás szerinti C típusúval egyenértékű – nyelvvizsgára készíti fel azokat, akiknek legalább alapfokú nyelvtudásuk van. Az ingyenes képzésekre korhatár nélkül bármely európai uniós állampolgár jelentkezhet, aki magyarországi felsőoktatási intézményben tanult, az államvizsgát már letette, nincs hallgatói jogviszonya, diplomáját pedig a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudta átvenni. Az alapfokú nyelvtudást szintfelmérővel kell igazolni.

Az új pályázati kiírás szerint a nyelvvizsga-bizonyítványok hitelesített másolatait legkésőbb 2015. december 15-ig kell bemutatnia a képzésben résztvevőknek. Amennyiben ez a résztvevő önhibájából nem sikerül, úgy a képzési díj felét – amely akár 150 ezer forint is lehet – vissza kell fizetnie.

Kövessen minket a Facebookon is!