Kultúra 2014. február 26. 13:07

„Egy korty derű” a könyvtárban

Képgaléria
„Egy korty derű” a könyvtárban
A városi könyvtár Könyvek Klubja Biblioterápia című sorozatának vendége V. Kulcsár Ildikó volt február 25-én. Az író, újságíró, a Nők Lapja munkatársa „Egy korty derű” címmel tartott előadást. Bevezetőjében elmondta, örömmel jött Kiskunfélegyházára, hiszen baráti, családi szálak is kötik a városhoz. Az est során arról próbálta meggyőzni hallgatóságát, hogy mennyire szükségünk van a derűs szemléletre, mert ha ki tudjuk alakítani, akkor az hatással van életminőségünkre, meghatározza mindennapjainkat, munkánkat és családi életünket.

Nem arra van szükségünk, hogy állandóan hahotázzunk. De fontos, hogy legyen képességünk arra, hogy észrevegyük a jót, felfedezzük környezetünkben a szépet – mondta az írónő. Példákat is sorolt. Lehet örülni a napsütésnek, annak, hogy kinyílt a virág, amit karácsonyra kaptunk, a férjünkre rájött a szeretethullám. Kicsi dolgok ezek, de meghatározhatják egész napi hangulatunkat.

Emberi kommunikációinkban jellemző a panaszhalmaz. Fordítsunk ezen. Azt gondoljuk mindig végig, mi minden jót kaptunk a sorstól. Tudjunk örülni az életnek.

Újságíróként természetesen látja, tapasztalja, hogy mennyi gond, probléma terheli az emberek mindennapjait. Meg is írja ezeket, de arra mindig ügyel, hogy ezzel ne vegye el az emberek maradék életkedvét. Az írónő bevezető gondolatai után írásai bemutatásával illusztrálta, hogyan próbálja érvényesíteni pozitív szemléletét.

 

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!