Helyi hírek 2015. március 4. 16:00

Az első értékteremtő közfoglalkoztatási program

Képgaléria
Az első értékteremtő közfoglalkoztatási program
A belterületi közúthálózat karbantartása és a kerékpárutak környezetének rendbetétele a célja annak a kistérségi mintaprogramnak, amely idén március 1-jétől egy éven át 15 fő foglalkoztatásával valósul meg Kiskunfélegyházán – tudtuk meg Ódor Lászlótól, a jegyzői iroda szociális csoportjának vezetőjétől.









A szakember elmondta: a város 84 km aszfaltozott, 31 km kiépítetlen belterületi úthálózattal, és 14,6 km kerékpárút hálózattal rendelkezik. Ennek a fenntartása és fejlesztése önkormányzati feladat. A karbantartással összefüggő munkákat közmunkások foglalkoztatásával kívánja az önkormányzat elvégezni, a Városfenntartó és Költségvetési Szervezettel együttműködve.

A 14 munkavállaló és egy brigádvezető napi 8 órában dolgozik az utak széleinek karbantartásán, ami magában foglalja többek között a balesetveszélyt elhárító gallyazást, a gyomtalanítást és parlagfű-mentesítést, a csapadék szabad lefolyásának a biztosítását, a kerékpárutakra benövő gyomok eltávolítását... A beszerzett munkaeszközök a további közfoglalkoztatás során is felhasználhatóak lesznek.


 

Kövessen minket a Facebookon is!