Kultúra 2014. február 26. 14:12

Házi stúdió épült a Rocktárban

Képgaléria
Házi stúdió épült a Rocktárban
A Rocktár Élőzenei Bázis február 25-én nyitotta meg házi stúdióját. A B&I Rocktár stúdiót sajtótájékoztatón mutatták be az üzemeltetők és az építkezésben segítő szponzorok. A tavaly április óta folyamatosan épülő és fejlődő stúdió megkoronázza a lokális élőzenei közösség lehetőségeit. Nem kell többet a helyi zenekaroknak elutazni drága stúdiókba, hanem otthonos körülmények között dolgozhatnak pár méterre saját próbatermüktől, a jól megszokott alkotói közegben – mondta el Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője.

Ezentúl az ide látogató vidéki zenekarok nemcsak egy stúdiót, hanem egy komplett élőzenei bázis nyújtotta csomagot kaphatnak a koncertfelvételen át a bemelegítő próbatermen keresztül az itt alvás lehetőségéig. A lehetőségeket bővíti a Lapifilm felajánlása, amelynek köszönhető, hogy a legmodernebb képrögzítési technikákat bevetve mostantól koncertvideót, videoklipet, vagy akár verkfilmet lehet forgatni a B&I Rocktár Stúdió hangfelvételeihez. A projekt két fő támogatója Csányi József, a Megaprofil Kft. ügyvezetője és Szabó Endre stúdióvezető volt. Csányi József és cége biztosította a nagy értékű szendvicspanel adományt, amellyel sikerült az "épület az épületben" rendszerű stúdiófelépítést kialakítani. Az épületen belüli szendvicspanel helyiségek hang- és hőszigetelő, valamint rezgéscsillapító hatásai akár egy telt házas nagykoncert közben is lehetővé teszik a zajmentes munkát a stúdióban.

A szponzorok részéről Csányi József elmondta, hogy folyamatosan követik, hogy mi történik a Rocktárban. Pár éve lehetőségük nyílt arra, hogy az épület biztonságosabbá tételét, a menekülő folyosók kiépítését segítsék. Most a stúdió kiépítésében is szívesen közreműködtek. Megtiszteltetés ez cége számára. Legfőképpen azért, mert sok fiatalt, köztük a saját gyermekeiket is érinti, akiknek a biztonságos szórakozását lehetővé teszi a Rocktár Kiskunfélegyházán.

Szabó Endre, a stúdió másik szponzora, profi stúdiótechnikával rendelkezik és beruházása helyszínéül a Rocktár Élőzenei Bázist választotta. Vállalta azt az áldozatot is, hogy a profi működtetés érdekében Szabadszállásról Félegyházára költözött. A próbafelvételek során eddig 6 zenekarral és formációval dolgozott együtt a reggae, ska, jazz stílusoktól a metálon át a gospelig. A stúdió finomhangolásában nagy segítséget játszott a helyi és környékbeli zenekarok színes és tág műfajú spektruma.

A stúdió a sajtótájékoztató napján már dolgozott. A „Kis türelmet zenekar” felvételét rögzítették. A fiatal együttes vezetője Csendes Imre elmondta, a Rocktár idősebb mint a zenekar. Megalakulásuk után többször kaptak lehetőséget itt a fellépésre, ami nagyon fontos volt számukra. A legutóbbi fellépésünk után ajánlották fel azt, hogy egy számot felvehetnek az új stúdióban. Soha nem voltunk még stúdióban. Itt azt tapasztaltuk, hogy rengeteg kiváló minőségű mikrofon van. Annyi sávot soha nem láttam még életemben, mint amennyi itt most egyszerre megszólalt. Nem gondoltuk, hogy ennyire részletekbe menően veszik fel a zenénket. Már a nyers felvétel is óriási élmény volt, keverés után azt hiszem minden igényünket kielégíti majd.

 

H.S.

Kövessen minket a Facebookon is!