Helyi hírek 2015. március 4. 18:25

Nyáron már meg lehet nyitni a vízcsapot Haleszban és Selymesben

Képgaléria
Nyáron már meg lehet nyitni a vízcsapot Haleszban és Selymesben
Haleszban és Selymesben május végén megtörténik az ivóvíz gerincvezeték műszaki átadása. Ezt követően, az üzembe helyezés után, megkezdődhetnek a rákötések. A nyár folyamán az ingatlanok egészséges ivóvízhez juthatnak. Erről lakossági fórumon adtak tájékoztatást a kivitelezők, és a szolgáltatást végző Bácsvíz Zrt. munkatársai.

Aki szeretne rákötni a hálózatra annak az első teendője, hogy felkeresse a szolgáltatót, ahol be kell jelenteni az igényt. Ezt érdemes megtenni a műszaki átadással párhuzamosan annak érdekében, hogy minél előbb ivóvízhez juthassanak. Ezt követően, az előre elkészített tervdokumentációk alapján kiépítésre kerül a vízrákötés, használhatóvá válik a rendszer.

A tulajdonosoknak célszerű saját forrásból elvégezni a földmunkát és kialakítani a vízmérő helyet. Ezzel olcsóbbá tehetik a bekötést. A szerelési munkát azonban kötelezően a szolgáltatónak kell elvégezni. Erre csoportos díjat alakítanak ki, ami kedvezőbb lesz az egyéni megoldásoknál - mondta el a fórumon Balogh Zoltán a vízszolgáltatási ágazat vezetője.

A térség lakói panaszkodtak arra, hogy néhány tűzcsap rossz helyen épült meg, például a kapubejáróban. Sokan az úthelyreállítás minőségét kifogásolták. A kivitelezők feljegyezték, hogy melyek a problémás tűzcsapok. Megígérték, hogy megvizsgálják, és ha szükséges, gondoskodnak az áthelyezésről. Az utakkal kapcsolatosan elmondták, hogy az időjárási viszonyok nehezítették a munkálatokat, de mindenütt sor kerül a korrekcióra.

Felhívták a lakók figyelmét, hogy fogadják az észrevételeket a kivitelezési munkák során, kivizsgálják és megoldják a problémákat. Az észrevételekkel Bense Ferencet kell keresni a 06/20/243-92-32-es telefonszámon.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!