Helyi hírek 2015. március 6. 13:00

Újabb területet értékesített az önkormányzat az ipari parkban

Képgaléria
Újabb területet értékesített az önkormányzat az ipari parkban
Újabb, mintegy 9 ezer négyzetméter nagyságú területet értékesített az önkormányzat az ipari park területén. A képviselő-testület február 27-i ülésén határozott arról, hogy elfogadja a Szalai-Busz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. vételi ajánlatát.

Mint azt a pályázó ügyvezetőjétől megtudtuk, a társaság a jövőben autóbuszok kereskedelmével kívánja bővíteni tevékenységi körét és ehhez szükséges számára a szóban forgó ingatlan. A tervek szerint legkésőbb 2016. március 31-ig befejezik a beruházást, és megkezdik a tevékenységet. A vállalkozás hosszú távú tervei között szerepel egy autóbusz-, kamion- és egyéb nehézgépjármű szervíz kialakítása is, ahol a város és vonzáskörzetében lévő fuvarozó és egyéb társaságok gépjárműparkjának szervízelése, vizsgáztatása valósulhatna meg, további munkahelyek teremtésével.

A Szalai-Busz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. jogelődjét, a Hunor Személyszállítási Gmk-t 1990-ben családi vállalkozásként hozták létre, majd a vállalkozás családi formáját megtartva 1996-ban kft-vé alakult. A társaság székhelye és telephelye Kiskunfélegyházán található. Fő tevékenységi körük a belföldi és nemzetközi személy-, illetve munkásszállítás. A társaság autóbusz kereskedelemmel kívánja bővíteni tevékenységi körét és ehhez van szüksége az új ingatlanra. A társaság jelenleg több mint 40 munkavállalót foglalkoztat, amely létszámot a fejlesztés eredményeként további 10 fővel tervezik bővíteni.

Az ipari parkban 8923 négyzetméteres ingatlant több mint 28,5 millió forintért értékesítette az önkormányzat.


 

Kövessen minket a Facebookon is!