Kunszállás 2015. március 8. 09:30 Forrás: Kunszállás Községi Önkormányzat

Falvak éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere

Falvak éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere
Hagyományteremtő céllal nagyszabású közösségi programot szervez Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata. 2015. május 30-án rendezik meg a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere”- rendezvényt, mely a közös történelmi és kulturális hagyományok és a települések mezőgazdasági (bio) termelőinek, vállalkozásainak, civil szervezeteinek bemutatkozására lesz kiváló alkalom.

A célközönség elsősorban a három település lakossága - elsősorban a családok -, akik megismerhetik egymás hagyományait, termelőit, kézműveseit, de természetesen a közeli és távoli falvakból és városokból is várjuk az érdeklődőket, hiszen a mottó is a vidéki élet szépségeire és azok fennmaradására helyezi a hangsúlyt, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy a városiak is megismerjék a falusi életmódot.

A három szomszédos ősi kun település, Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás történelme tehát szorosan kapcsolódik egymáshoz, az itt élőkben egyazon kun vér csörgedezik már évszázadok óta. Noha a történelem viharai nem kímélték az itt lakó falusi embereket sem - különösen a XX. század második felének politikai döntései és a község akkori vezetőiben kialakult valós vagy vélt érdeksérelmek okoztak károkat a települések kapcsolatában-, úgy gondoljuk, hogy 2015-ben végérvényesen le kell zárni a múlt ezen fejezetét és a három településnek egymás segítésével, együttes erővel kell dolgoznia a közös fejlődésért.

Ezt a célt szolgálja a „KunFülöpJakabSzállás - szimBIOzisban a hagyományokkal”- szlogen is - áll a kunszállási önkormányzat vendégváró felhívásában.

A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.





 

Kövessen minket a Facebookon is!