Helyi hírek 2015. március 9. 17:30 Forrás: Petőfi Népe

A vidéki értelmiségiekre épít a szövetség

Képgaléria
A vidéki értelmiségiekre épít a szövetség
Dr. Osztie Zoltánnal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökével beszélgetett Lezsák Sándor Kiskunfélegyházán, az Ótemplomi esték keretében.

A Sarlós Boldogasszony plébániatemplomban folytatott beszélgetés során kiderült, dr. Osztie Zoltán atya Budapesten a belvárosi Nagyboldogasszony templom plébánosaként 1996 óta vezeti a Keresztény Értelmiségiek Szövetségét, amit a rendszerváltás évében történelmi igényre válaszolva alapított Csanád Béla professzor.


Azzal a céllal hozta létre a szövetséget, hogy összefogja azokat a keresztény értelmiségieket, akik szeretnék megérteni bonyolult világunk összefüggéseit, akik határozott küldetéstudatukkal tenni akarnak valamit az evangelizációért, a fiatalokért, a házaspárokért, a családokért - fogalmazott az elnök.

Az atya arról a fájdalmas jelenségről is beszámolt, hogy elnökké választása után azt tapasztalta, hogy a szövetséget ért nehézségek és támadások közepette nagyon sokan cserben hagyták, és csak akkor tértek vissza, amikor ismét jól ment a szövetség szekere. Hangsúlyozta: ebben a nehéz időszakban főként a vidéki értelmiségiekre számíthatott. A szövetséget a „kisemberek ”- a kistelepülések, a kisvállalkozók, a kisnyugdíjasok, a kismamák, a kisdedek - koalíciójaként definiálta. Arra is felhívta hallgatósága figyelmét, hogy keresztényellenes világunkban egyre jobban felértékelődik a nemzeti öntudat, a nemzeti önbecsülés megőrzése.

A szövetség elnöke szerint napjainkban - amikor az emberek fokozatosan elfordulnak a politikától csalódottságuk miatt - egyre nagyobb szükség van a civil szervezetek munkája. A civilek ugyanis - így a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is - a társadalom szélesebb rétegeihez eljutnak, több embert tudnak megszólítani egy-egy jó cél érdekében.


Fotó: Vajda Piroska


 

Kövessen minket a Facebookon is!