Helyi hírek 2015. március 11. 13:10

Miniszterelnöki biztos Félegyházán

Miniszterelnöki biztos Félegyházán
Félegyházán járt március 10-én, kedden Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, aki Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Csányi József polgármester meghívására érkezett, hogy a város legégetőbb problémáinak lehetséges megoldásairól tárgyaljanak.

Csányi József emlékeztetett arra, hogy többek között a sportcsarnok terheinek viselése, vagy a Fürdőszálló felújítása meghaladja a város pénzügyi lehetőségeit. De talán még ennél is fájdalmasabb a szülészet megszüntetésével kialakult méltatlan helyzet.

- A sportcsarnok napi 1 millió forintos elkötelezettség az önkormányzat számára, a Fürdőszálló pedig az elszalasztott és kiaknázatlan lehetőségek szomorú „emlékműve”. Ezek a gondok minden itt élőt húsbavágólag érintenek. Ahogy az is, hogy Félegyházának a megye harmadik legnagyobb városaként nincsenek szülöttei. Egyebek mellett ezeket a feladatokat túlságosan régóta „tolja” maga előtt a város.

Itt az ideje annak, hogy túllépjünk a nehézségek és akadályok számbavételén, és olyan megoldást keressünk, ami hosszútávon megnyugtató a város és lakói számára – hangsúlyozta a polgármester, aki azt is elárulta, hogy Héjj Dávid találkozott Hajagos Gyula atyával is. A Szent István templom plébánosa egy közösségi ház megépítését tervezi, aminek valóra váltásához kérte a miniszterelnöki biztos segítségét és közbenjárását.



 

Kövessen minket a Facebookon is!