Kitekintő 2014. február 27. 16:17 Forrás: Szöveg és kép: MTI

Kerényi János: a Fidesz tapasztalt képviselőjelölteket indít Bács-Kiskunban

Képgaléria
Kerényi János: a Fidesz tapasztalt képviselőjelölteket indít Bács-Kiskunban
A Fidesz-KDNP és szövetségesei tapasztalt képviselőjelölteket indítanak Bács-Kiskun megyében az országgyűlési választáson – mondta Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója csütörtökön Kecskeméten.

A Fidesz-KDNP tiszteletben tartja a megye választópolgárait, ezért kizárólag helyi jelöltekből álló, rendkívül erős és tapasztalt csapattal készül az április 6-ai választásra – mondta Kerényi János, aki egyben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A politikus kitért ez Összefogás jelöltállítására, ők szavai szerint „annyira nem tisztelték meg a megye választópolgárait, hogy helyi jelölteket indítsanak”.

„Alföldi kifejezéssel mondva, a homoki szél összefújta a jelölteket az ország különböző tájairól” – tette hozzá, majd a sajtótájékoztatón bemutatkoztak a képviselőjelöltek.

Bács-Kiskun megye 1-es számú választókerületében Salacz László a képviselőjelölt, aki tíz év óta politizál a Fideszben. Tanár feleségével két gyermeket nevel. Jogászként 1998 óta segíti Kecskemét közgyűlésének munkáját a jogi, ügyrendi és bűnmegelőzési bizottság tagjaként.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere négy gyermek édesapja. 2006 óta vezeti a várost, valamint képviseli a választókerületét az Országgyűlésben.

Font Sándor, a 3-as számú választókerület képviselőjelöltje is tapasztalt politikusnak számít, negyedik ciklusát tölti az Országgyűlésben, ahol a mezőgazdasági bizottság elnöke. Felesége és három felnőtt gyermeke van. Képviselősége mellett saját földjén gazdálkodik is.

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, 1994 óta országgyűlési képviselő. Több mint négy évtizede él Lakiteleken, ahol 1987-ben, a háza kertjében felállított sátorban tartott találkozón gyorsult fel a rendszerváltás folyamata. A Lakteleki Népfőiskola alapítója.

Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, és már második ciklusban képviseli Felső-Bácskát az Országgyűlésben. A Jánoshalmán élő képviselő a feleségével öt gyermeket nevel.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere már a negyedik ciklusban képviseli a bácskai térséget az Országgyűlésben. A feleségével három gyermeket nevelő képviselő a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert hangsúlyozta: nagyon jó csapat állt össze, szavai szerint „Bács-Kiskun megye minden polgára” számíthat rájuk. Bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei továbbra is folytatják az aláírások gyűjtését, mert minél több választópolgárral szeretnének találkozni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!