Helyi hírek 2015. március 13. 10:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét karitatív szervezettől lopott

Képgaléria
Ismét karitatív szervezettől lopott
A szabadnapos körzeti megbízottak tetten érték a gyanúsítottat.


Egy helyi állampolgár értesítette telefonon 2015. március 12-én 5 óra 40 perckor a szolgálaton kívüli körzeti megbízottat arról, hogy Tiszaalpáron, egy karitatív szervezet által használt raktárnál egy gyanúsan viselkedő férfit látott.Mizere Krisztián r. zászlós a szintén szabadnapos Németh Sándor r. főtörzsőrmesterrel és Török Roland r. zászlóssal egyidőben érkezett a helyszínre, ahol tetten érték a 28 éves B. Istvánt. A férfi egy befeszített ablakon keresztül, egy táskával a kezében akart távozni a raktárból.

A gyanúsítottat elfogták a körzeti megbízottak. Ruházatának átvizsgálás során az egyenruhások találtak a férfinál egy kombinátfogót és egy csőkulcsot is. A rendelkezésre álló adatok szerint B. István az épület egyik ablakát befeszítette, majd az azon lévő szúnyoghálót kivágta és a raktárból csaptelepeket, golyóscsapokat és bojlercsapot akart eltulajdonítani, amelyeket a nála lévő szerszámokkal szerelt le. A rendőrök B. Istvánt előállították a kapitányságra és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Mint arról korábban beszámoltunk, B. István megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy három nappal korábban, 11 óra 57 perckor Tiszaalpáron, egy karitatív szervezet által használt épületbe betört és az ott tárolt adományozott ruhák egy részét el akarta lopni, azonban a helyi körzeti megbízottak akkor is tetten érték.


 

Kövessen minket a Facebookon is!