Helyi hírek 2015. március 13. 21:00

Március idusára készül Félegyháza

Képgaléria
Március idusára készül Félegyháza
Március idusára készülve a félegyházi gyerekek már díszbe öltöztették a Petőfi teret. A költő szobra előtt és a parkban szebbnél szebb kokárdák, zászlócskák és díszek sorjáznak. Költőnk szobra előtt elszavalták a Nemzeti dalt, nevelőik segítségével pedig felidézték az 1848-49-es szabadságharc eseményeit, főszereplőinek tetteit.

Március 14-én, szombaton 17 órakor, a városháza előtt az Ereklyés zászlófelvonással kezdődnek a városi események. 17 órakor rendezik meg az Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági hangversenyét. A fáklyás felvonulás 18 órakor indul a vasútállomás elől. „A költő visszatér” rockopera jubileumi előadása 19 órakor kezdődik a művelődési Központban.

Március 15-én 9 óra 15 perckor koszorúzzák Bem József tábornok mellszobrát a volt HMO udvarán. A városi megemlékezés 10 órakor kezdődik a Petőfi - szobornál. Köszöntőt Csányi József polgármester, ünnepi beszédet Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára mond. Az ünnepségen közreműködnek a kecskeméti Katona József Színház művészei és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. Kukányi Lajos emléktábláját 11 órakor avatják fel a Bajcsy-Zsilinszky utca 1. szám alatti épület homlokzatán. A Petőfi-ház új szárnyát 11.30- kor adják át ünnepélyes keretek között. Ekkor nyílik Dulity Tibor képzőművész és Faragó József fafaragó állandó kiállítása.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!