Helyi hírek 2015. március 16. 19:00

Sajtónapi elismerés Hájas Sándornak

Képgaléria
Sajtónapi elismerés Hájas Sándornak
1991 óta március 15-e a Magyar Sajtó Napja. Ezen a napon a magyar sajtó első szabad termékei, a Tizenkét pont és a Nemzeti dal születésére emlékezünk. 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, ami fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest.

Idén ismét méltó módon ünnepeltük Félegyházán ezt a jeles alkalmat, amikor a város vezetése - egy korábbi, szép hagyományt úraélesztve - megköszönte a helyi sajtó munkatársainak tevékenységét. A térség elektronikus és nyomtatott médiáinak képviselőit Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte.

A Magyar Sajtó Napja alkalmából elismerésben részesült lapunk munkatársa, Hájas Sándor, aki felsőokú tanulmányait a Debreceni Tanítóképző Intézet népművelés-könyvtár szakán, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán és a JATE magyar szakán végezte, majd a Magyar Újságírók Országos Szövetségében vett részt újságíró képzésen. 1976-tól nevelőtanárként, tanárként és hivatalnokként dolgozott, majd a hetvenes évek végétől kezdett újságírással foglalkozni. Alapítója és szerkesztőbizottsági elnöke volt 1979-ben a Félegyházi Hírek című helyi újságnak és a városi televíziónak, a Kiskun TV-nek, később a Félegyházi Hírlapnak és a Sirius Rádiónak. Jelenleg is a helyi sajtóban tevékenykedik újságíróként, televíziós szerkesztőként. Írásai jelentek meg a Kurírban, az Esti Hírlapban, a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben. Egy évig volt főszerkesztője a Hálózat Televízió települési hírmagazinjának.

Hájas Sándor köztiszteletnek örvend szülővárosában, Félegyházán. Érdemeit: korrektségét, emberségét és szakmai alázatát ismerik és elismerik az olvasók, a kollégák és a város vezetése is.  Ezt erősítette meg a napokban 60-dik születésnapját ünneplő újságíró, szerkesztő, televíziós riporter köszöntése is a Magyar Sajtó Napján. Ezúton is szívből gratulálunk kollégánknak! 

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!