Helyi hírek 2015. március 16. 10:45 Forrás: baon.hu

Lejárt élelmiszert dátumoztak át a fülöpjakabi telephelyen - videóval

Lejárt élelmiszert, elektronikai eszközöket, vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőket találtak a fülöpjakabi telephelyen, ahol a gyanú szerint nagyban ment a csalás.







A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a rendőrséggel közösen 132 raklap lejárt szavatosságú élelmiszert és elektronikai eszközt, valamint a szavatossági idő átdátumozásához használatos vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőt, dátumcímkéket és festékszóró pisztolyt találtak egy gazdálkodó telephelyén Bács-Kiskun megyében - írja a NAV facebook oldalán.

A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen tartottak ellenőrzést egy fülöpjakabi telephelyen. A raktárhelyiségek vizsgálatakor 132 raklap élelmiszert és elektronikai eszközt találtak.

Közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy a felhalmozott, gyerekek számára készített kekszek, márkás csokoládék, energia és egyéb üdítőitalok, kávékapszulák eredeti szavatossági ideje - több termék esetében már 2013-ban és 2014-ben - lejárt. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a telephelyen található nagy mennyiségű vonalkódos címkével, dátumbélyegzővel, dátumcímkével és festékszóró pisztollyal az eredeti lejárati időt eltüntetve, már új szavatosságot „adtak” a raktárban található termékek többségének.

A pénzügyőrök a termékek jellegére és a tapasztalt szabálytalanságokra tekintettel haladéktalanul értesítették a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársait, akik a lejárt szavatosságú termékeket lefoglalták és az ügyben eljárást indítottak.


Fotó: NÉBIH




 

Kövessen minket a Facebookon is!