Helyi hírek 2015. március 17. 12:00 Forrás: baon.hu - Hraskó István

Féltékenységből gyilkolt, tizenegy évet kapott

Képgaléria
Féltékenységből gyilkolt, tizenegy évet kapott
Tizenegy év börtönt kapott az az 53 éves kiskunfélegyházi férfi, aki előbb leszúrta, majd egy baseball ütővel többször fejbe vágta élettársát 2012 decemberében.


A korábban biztonsági őrként dolgozó férfi, K. Tibor Rudolf 2010 nyarától élt együtt az asszonnyal N. Viktória Judit kiskunfélegyházi lakásában. A vádlott és a sértett korábban is szerelmi viszonyt tartott fenn, a férfi házassága és másik élettársi kapcsolata alatt is.


1997-ben egy közös leányuk született, aki édesanyjával élt, az apa nem járult hozzá eltartásához. K. Tibor magánélete igen zűrös volt: lányán kívül még négy gyermeke született, egy a házasság alatt, kettő pedig a válást követően volt feleségétől, és még egy másik élettársától. Miután ez a kapcsolata véget ért, nem volt hova mennie, ekkor fogadta be a sértett.

A pár között a viszony anyagi okokból és a kölcsönös féltékenykedések miatt hamar megromlott. A sértett egyre több munkát vállalt, hogy el tudja tartani a családot, míg a vádlott az egészségi állapota miatt nem dolgozott, rokkant nyugdíjas volt és a rokkant nyugdíjából inkább a volt feleségénél lévő gyerekeit támogatta. Dr. Oroszi Márta, a Kecskeméti Törvényszék ügyet tárgyaló büntetőtanácsának elnöke azt is elmondta az ítélethirdetés során, hogy K. Tibor rendszeresen járt kocsmába, és az ivás mellett játékgépezett is, sőt minderre az egyébként folyamatosan anyagi gondokkal küszködő élettársától kért pénzt. Rendszeresek voltak a viták, veszekedések, a férfi ezek során rendszeresen bántotta N. Juditot, volt, hogy ököllel ütötte meg az arcát. Az asszony ezért a szakítást fontolgatta, azt akarta, hogy költözzön el tőlük a vádlott.

A nő 2012 májusában megismerkedett egy szegedi férfivel, akivel többször találkozott. Miután K. Tibor a viszonyról tudomást szerzett, elszámoltatta élettársát, telefonján átnézte a hívásokat, illetve ellenőrizte, hogy merre megy, mit csinál. Ezen N. Judit felháborodott, mely további veszekedéseket eredményezett, ekkor K. Tibor már megfenyegette, hogy megöli.

2012. december 8-án egy újabb vitát követően a nő felszólította a vádlottat, hogy költözzön el. A tettlegesség elkerülése érdekében végül rendőri intézkedést kért. Nem egészen egy hét múlva, december 14-én, este a vádlott és a hazatérő sértett ismét veszekedni kezdtek. A vita közben K. Tibor megfenyegette élettársát, hogy őt és a szegedi férfit is "ki fogja nyírni" és a közös gyermeküket árvává teszi. Majd a konyhában felkapott egy 23,5 centiméter pengehosszúságú kést és azzal a hálószobában mellkason szúrta a sértettet.

Ezután egy baseball ütővel többször, nagy erővel fejbe vágta a nőt. Miután a vádlott észrevette, hogy élettársa meghalt, a testet egy pléddel letakarta, a kést és a baseball ütőt megtisztította és elrejtette. Ezután felment a padlásra, és öngyilkossági szándékkal egy bicskával hasba szúrta magát, könnyű sérüléseket szenvedett. Az elhunyt N. Juditot a hajnali órákban a lánya találta meg, aki a gyilkosság idején a házban aludt. A vádlott még aznap rendőrkézre került.

K. Tibor a nyomozóknak először részletes beismerő vallomást tett, bár eleinte azt mondta, magára a gyilkosságra nem emlékszik. Aztán egyre több mindent fel tudott idézni, így azt is, hogyan sújtott le a baseball-ütővel. A bírósági tárgyalásra megint mindent „elfelejtett”, de kijelentette, hogy biztosan ő ölte meg élettársát.

A vádlott sokat beszélt ugyanakkor arról, hogy szerinte miért romlott meg a kapcsolata párjával. Ennek során magát igyekezett rokonszenvesnek, a háztartásban sürgölődőnek feltüntetni, ellenben élettársáról nagyon negatív képet festett, mondván, a nő megcsalta őt többször is, és a veszekedést is a sértett kezdeményezte (érdekes pillanata volt ugyanakkor a tárgyalásnak, és jól árnyalta a vádlott vallomását, hogy a bírónő kérdésére K. Tibor egyik gyermeke születési dátumát sem tudta megmondani...).

Dr. Oroszi Márta hangsúlyozta, a tanúk vallomásaiból kitűnt, hogy a vádlott nem szavahihető, csak saját felelősségét akarta kisebbíteni, és mentségeket akart találni. Kiderült, K. Tibor és N. Judit közös lánya például arról számolt be, hogy apja egyáltalán nem foglalkozott vele, otthon rossz volt a légkör, és édesanyja el akarta hagyni a férfit. Olyan is előfordult, hogy a tinédzser állt oda édesanyja elé, hogy K. Tibor ne a nőt tudja bántani. Ezen bizonyítékok alapján a tanácselnök elvetette a vádlott védekezését.

Dr. Oroszi Márta elrendelte a vádlott egy korábbi, 8 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.



 

Kövessen minket a Facebookon is!