Gazdaság 2015. március 18. 09:00

Félegyházi fiatalokat is várnak Tajvanra

Félegyházi fiatalokat is várnak Tajvanra
A múlt év szeptemberében járt Kiskunfélegyházán Wen Lung Tao, Tajvan magyarországi nagykövete, amikor Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József, a Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke meghívására a térség gazdasági lehetőségeivel ismerkedett.



A nagykövet nemrégiben azzal az ajánlattal kereste meg a város polgármesterét, hogy munka- és kulturális tapasztalatok megszerzésére kínáljon lehetőséget a félegyházi fiataloknak, Tajvanon. Wen Lung Tao arról tájékoztatta a városvezetést, hogy 2014. december 31-én életbe lépett az úgynevezett Working Holiday Scheme, azaz ideiglenesen munkát vállaló turisták programja megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy a fiatalok egy évet töltsenek egymás országaiban utazgatva és munkavállalási engedély nélkül dolgozva – mondta el Csányi József polgármester.

A nagykövet szerint a munka és a turistáskodás Tajvanon lehetőséget adna a magyar fiataloknak, hogy megismerkedjenek egy dinamikus ázsiai ország mindennapi életével. Ezért arra kérte Félegyháza polgármesterét, hogy ösztönözze a térség 18-35 év közötti magyar fiataljait, hogy jelentkezzenek a programra.

- Felkérést kaptunk arra is, hogy javaslatokat és ajánlatokat tegyünk tajvani fiatalok foglalkoztatására Magyarországon e program keretében, és hogy információt gyűjtsünk a potenciális kiutazók körében arról, hogy milyen faja munkalehetőségeket keresnek Tajvanon - mondta el a polgármester.

Az érdeklődők részvételi szándékukat Papp Viktóriánál, az önkormányzat kulturális és külkapcsolatokért felelős referensénél jelezhetik a [email protected] címen.

További információk a www.taiwanembassy.org/HU honlapon találhatók.
 

x x x x 
 

Útmutató magyar állampolgárok vízumkérelméhez, akik részt vesznek az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjában (továbbiakban: Program) a Kínai Köztársaságban (Tajvanon)
 

1. Feltételek:

(1) Magyar állampolgársággal és magyarországi lakhellyel kell rendelkezniük a jelentkezés időpontjában,

(2) Korábban nem vettek részt a Programban Tajvanon,

(3) 18 és 35 év közötti betöltött életkor a jelentkezés napján,

(4) Házastárs vagy eltartott családtag nem kísérheti, kivéve, ha ezek a családtagok is rendelkeznek a Programhoz kötődő vízummal.
 

2. Szükséges dokumentumok:

(1) Online kitöltött, kinyomtatott és aláírt tajvani vízumkérőlap a Programhoz (a https://visawebapp.boca.gov.tw honlapról letölthető)

(2) Magyar útlevél, mely 12 hónapnál hosszabb ideig érvényes a Tajvanra érkezés dátumától számítva,

(3) Kettő darab, 6 hónapnál nem régebbi, útlevélkép méretű színes igazolványkép,

(4) Érvényes egészségbiztosítás, mely a teljes körű kórházi ápolást is fedezi az egész tajvani tartózkodás időtartamára,

(5) Erkölcsi bizonyítvány,

(6) Pénzügyi fedezet igazolása, minimum 4000 EUR vagy 2500 EUR plusz érvényes repülőjegy, mely a vissza- vagy továbbutazásra szól,

(7) 74 EUR vissza nem térítendő vízum díj.
 

3. Kérelmezési eljárás:

(1) Személyesen kell beadni a kérelmet,

(2) A kérelmeket a magyarországi Tajpej Képviseleti Irodán kell leadni,

(3) A jelentkezőktől további dokumentumokat vagy interjút lehet kérni, ha szükséges.
 

4. A kiadott vízum:

(1) Típusa: Látogatói vízum,

(2) Érvényesség: egy év a kiadás dátumától számítva, többszöri belépésre jogosít,

(3) Ott tartózkodás időtartama: 180 nap, további 180 napra meghosszabbítható.

- 180 napig terjedő hosszabbítást lehet kérni 15 nappal a tartózkodás lejárta előtt, a Nemzeti Bevándorlási Hivatal ügyfélközpontjában, a tajvani lakcím szerint illetékes városban vagy megyében.

- A tartózkodás teljes időtartama nem haladhatja meg az egy évet a Tajvanra való belépés dátumától számítva.

- Ezek után további hosszabbítások vagy a vízumtípus cseréje nem engedélyezett.
 

5. Tájékoztatás:

(1) A Programban résztvevők számára nem engedélyezett az állandó munkavállalás látogatásuk alatt, és nem dolgozhatnak három hónapnál tovább ugyanannak a munkáltatónak látogatásuk során,

(2) A Programban résztvevők nem vehetnek részt hivatalos tanfolyamokon Tajvanon, kivéve a kínai nyelvtanfolyamokat, melyek időtartama nem haladhatja meg a három hónapot tajvani látogatásuk során.


Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!