Helyi hírek 2015. március 19. 10:00

Nem enged a fenyegetésnek az önkormányzat

Nem enged a fenyegetésnek az önkormányzat
- Átlátható, transzparens, nyílt önkormányzatot ígértünk és mára ilyet is vezetünk. A közbeszerzéseket kétlépcsős rendszerrel tettük átláthatóvá, a közbeszerzési bizottságba - szemben a korábbi gyakorlattal - bevettük az MSZP és a Jobbik képviselőit is. Semmilyen körülmény nem tántoríthat el bennünket attól, hogy döntéseinket csak és kizárólag a város érdekeinek rendeljük alá - szögezte le Dósai Bence kabinetvezető, miután arról tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt, hogy az egyik köztisztviselő fenyegetés miatt tett feljelentést a rendőrségen.









Mint a kabinetvezető elmondta, névtelen telefonáló azzal fenyegette meg az egyik osztályvezetőt, hogy amennyiben egy bizonyos projektben nem az adott cég érdekeit képviseli, lejáratják a sajtóban, és megnehezítik az életét. Az ügyben egyébként - tette hozzá - nem ez az első eset, hogy egyesek fenyegetéssel próbálják elérni bizonyos munkák elnyerését.

- Mint ismert, egy pályázat keretében Kiskunfélegyháza bel- és külterületének közvilágítását biztosító 3.400 db lámpatestet cserélünk korszerű, energiatakarékos led-es fényforrásokra. A projektelemek felülvizsgálatakor úgy döntöttünk, hogy a még az előző városvezetés ideje alatt benyújtott pályázatban szereplő izzók helyett egy jobb minőségű, magasabb élettartamú, erősebb műszaki tartalommal rendelkező terméket választunk. Olyat, amellyel az országosan meghirdetett, nyílt eljáráson több vállalkozás is eséllyel tud elindulni, egy valós versenyben - foglalta össze az előzményeket Dósai Bence, és leszögezte: tisztában vannak azzal, hogy ez a döntés sérti bizonyos cégek érdekeit, azonban Félegyházáét szolgálja.

- Egyszer és mindenkorra elhatárolódunk attól, az úgy tűnik korábban nem idegen gyakorlattól, hogy bizonyos érdekcsoportoknak rendeljük alá a város fejlesztését. Még akkor is, ha régi „haverok” nem tudnak megbarátkozni az új rendszerrel. És ettől a szándékunktól semmilyen presszió nem téríthet el bennünket - szögezte le a polgármesteri és fejlesztési kabinetvezető.



 

Kövessen minket a Facebookon is!