Gazdaság 2015. március 19. 18:25 Forrás: hvg.hu

Mégis nyitva lesznek a Sparok a benzinkutakon

Mégis nyitva lesznek a Sparok a benzinkutakon
Hiába a törvénymódosítás az OMV-kutakon működő Sparok vasárnapi nyitva tartása ellen, az OMV úgy értelmezi, a törvény továbbra sem tiltja shopjai nyitva tartását, amelyeken néhány esetben megjelenik a Spar emblémája.






Mégis nyitva lesznek a Sparok Expressek az OMV-kutakon vasárnap, hiába fogadott el rá külön törvényt a parlament kedden - írja a Világgazdaság. A boltokat ugyanis a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd.

Az Országgyűlés kedden fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel odasózott a Metrónak és a Sparnak is. Úgy tűnhetett a kormánypártoknak, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt benzinkutakon nyitva tartó boltokkal játsszák ki, ezért a módosítás arról szólt, hogy a benzinkutakon sem lehetnek nyitva boltok, és azok az üzletek sem, amelyek kis- és nagykereskedelmet is folytatnak (ilyen boltjai vannak pl. a Metrónak).

A változtatás azonban a Sparnak aligha fog problémát okozni, ugyanis az OMV úgy értelmezi, hogy a törvény továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak - mondta a Világgazdaságnak Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. A vásárlót ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyag-vásárlás és egyéb, nem üzemanyag-jellegű termék, például élelmiszer vásárlása esetén. Jelenleg 8 OMV-shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen terveznek ilyet.


Fotó: Spar Magyarország


 

Kövessen minket a Facebookon is!