Gazdaság 2015. március 20. 08:25

Duna-Tisza közi Agrár Expo

Duna-Tisza közi Agrár Expo
Hat évvel ezelőtt a Hazai Termék Kft. azzal a céllal hívta életre a kiskőrösi Duna-Tisza közi Agrár Expo-t, hogy népszerűsítse a helyben termelt magyar élelmiszereket. Az expo mára a régió legnagyobb és leglátogatottabb agráreseményévé nőtte ki magát. A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több látogató, kiállító fordul meg az alföldi városban, mely a vidék agráriumának meghatározó központja.

A rendezvény fő célja az elmúlt évek alatt semmit sem változott, továbbra is a minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, értékesítési lehetőségeinek bővítése áll a középpontban. Emellett az expo szabadtéri részén mezőgazdasági-, haszon és személygépjármű kiállítás, kedvezményes növényvédő szer vásár várja a közönséget.

Az expo március 28-29-én, 9-től 18 óráig a házi készítésű sonkák, kolbászok, a kézműves sajtok, a borok, pálinkák, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek kóstolását és vásárlását teszi lehetővé a vásárlóközönség számára. A két nap alatt olyan egészséges, magyar élelmiszereket kínálnak a kiállítók, amelyek nem találhatóak meg a multik polcain.

A rendezvény első napján a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhatnak előadásokat, tehetnek fel kérdéseket.

A rendezvényt március 28-án, szombaton 10 órakor Kis Miklós Zsolt, agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár valamint Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke nyitja meg.

10.30 órakor DR. GYURICZA CSABA az uniós támogatásokat közvetítő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke ad tájékoztatást a 2015-ös év agráriumhoz kapcsolódó pályázatokról.

11.00 órai kezdettel DOMJÁN GERGELY a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-kiskun megyei elnöke tart előadást.

13.00 órától az expo vendége lesz BORBÁS MARCSI az M1 közkedvelt gasztro műsorának háziasszonya,

15 órai kezdettel pedig KOCSIS TIBOR fog színpadra lépni.

Március 29-én vasárnap 15 órától TÓTH GABI ad koncertet a vásárlátogató közönségnek.

A belépés ingyenes.



 

Kövessen minket a Facebookon is!