Helyi hírek 2015. március 20. 15:20

Segítség a krízishelyzetben lévőknek

Képgaléria
Segítség a krízishelyzetben lévőknek
Mindenkit várunk, akinek lelki típusú elakadása, gondja van – mondta Opauszki György, a Magyarországi Baptista Egyház szociális szaktitkára a Sorsok Háza Pszichiátriai Betegek Nappali Intézményének hivatalos átadásakor. A Kun utca 10. szám alatt megnyílt intézményben elsősorban azoknak a pszichiátriai betegségben szenvedőknek, vagy krízishelyzetben lévőknek szeretnének segítséget nyújtani, akik kórházi ellátásra nem szorulnak ugyan, de támogatásra, szakmai útmutatásra igen.

Az átadó ünnepségen Balla László a város támogatásáról biztosította az intézmény fenntartóit, munkatársait. Nem dughatjuk honokba a fejünket. Tudomásul kell venni, hogy ezt a betegséget kezelni kell, segíteni az embereket, akik e nélkül nem tudnak visszailleszkedni az átlag életkörülményekbe. A Sorsok Házában kialakított pihenőszoba és foglalkoztató termek, a szép környezet és nagy udvar jó feltételeket biztosíthat az ellátáshoz – mondta az alpolgármester.

Hajdu Julianna intézményvezető arról adott tájékoztatást, hogy a hét minden napján (beleértve az ünnepnapokat is) fogadják azokat, akik mentális gondokkal küzdenek, olyan élethelyzetbe kerültek, hogy önerőből nem képesek ebből kijönni.

Jelentkezni folyamatosan lehet személyesen hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a helyszínen, Sorsok Háza Pszichiátriai Betegek Nappali Intézményében Kiskunfélegyházán, a Kun utca 10. szám alatt, vagy a 20/776-4129-es telefonszámon.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!