Helyi hírek 2015. március 22. 09:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Nagyböjt ötödik vasárnapja - 2015. március 22.

Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végzünk, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor.

Az Egyházközség Képviselőtestülete 2015. március 23-án, hétfőn este ½ 6-kor gyűlést tart a Plébánián. Hívjuk és várjuk a Testület tagjait.

Szerdán délelőtt 11 órakor kezdjük az 1000 Üdvözlégy Mária imádságot, kérjük, hogy akik csak tudnak, jöjjenek el, kapcsolódjanak be ebbe az imádságban.

Pénteken este 6 órakor lesz szentmise templomunkban, utána indul a városi keresztút az Ótemplomhoz.


Egy hét múlva Virágvasárnap lesz. A 9 órai és a ½ 11-es szentmisében végezzük a barkaszentelést.

Március 29-én, jövő vasárnap áttérünk a nyári időszámításra Attól a naptól kezdve minden nap 7 órakor kezdjük az esti szentmisét.

Március 30-án, nagyhétfőn délelőtt lesz az idős, beteg húsvéti gyóntatása. Kérjük, hogy idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a Plébánián.

Templomunk húsvét előtti nagytakarítása március 31-én, kedden reggel 8 órakor kezdődik. Kérjük, hogy akik tudnak, jöjjenek el, segítsenek!

A Szent Imre Cserkészcsapat városi papír és vasgyűjtést szervez április 11. és 19. között. Akinek van felajánlható papír és vas-hulladéka, kérjük, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián névvel, címmel, telefonszámmal, s egy időszak megadásával, amikor a cserkészek otthon találják. A befolyt összeget a cserkészcsapat és a gyerekek táborozásához használjuk fel.

A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára.

A templom egyik oldalhajójának bádogfedése elkészült. Az elmúlt héten felállványozták a másik oldalt is. Kérjük, hogy akik tudnak, pénzadományokkal támogassák a munkálatok elvégzését.

Zarándoklatot, kirándulást szervezünk Görögországba július 20 és 26 között. Érdeklődni és jelentkezni lehet 98000 Ft befizetésével a Plébánián.


 

Kövessen minket a Facebookon is!