Helyi hírek 2015. március 23. 07:30

Hajléktalanok újítják meg a szabadtéri padokat

Hajléktalanok újítják meg a szabadtéri padokat
Több mint 25 millió forint támogatást nyert a félegyházi önkormányzat hajléktalanok foglalkoztatására. A program 2015. április 6-án kezdődik, és 2016. február 29-én zárul. Ez idő alatt 22 hajléktalan kap lehetőséget közmunkásként újra beilleszkedni a munka világába, megtapasztalni az értékteremtés sikerélményét, miközben városszerte megújulnak a közterületeken található padok és szeméttároló edények.

Mint azt Ódor Lászlótól, a jegyzői iroda szociális csoportjának vezetőjétől megtudtuk, a Kiskunfélegyházán működő országos hajléktalan befogadóhely – a Hajléktalanok Átmeneti Szállása, az Éjjeli Menedékhely és a Nappali Melegedő – lakói közül választják ki a program résztvevőit. A 22 közmunkás munkáját 2 brigádvezető szervezi, irányítja és ellenőrzi majd, és 3 fő szakképzett dolgozót is alkalmaznak a program keretében, település karbantartói munkákra.

A projekt fő eleme a közterületeken található padok és szeméttároló edények felújítása, de nagy igény van a város köztemetőinek rendbe tételében, a köztisztasági, parkfenntartási és karbantartási munkákban való közreműködésre is. Mindez jelentős előrelépést eredményezhet Félegyháza köztereinek rendezettségében, a szabadtéri bútorzat állapotában. Emellett a programban résztvevő hajléktalanok kiszakadva megszokott környezetükből meghatározó lépést tehetnek a sikeres munkaerőpiaci beilleszkedés felé.

T. T.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!