Helyi hírek 2015. március 24. 07:30

Hamarosan ismét várja a kirándulókat a parkerdő

Képgaléria
Hamarosan ismét várja a kirándulókat a parkerdő
A városi parkerdő és a Félegyházához tartozó véderdők újulhatnak meg a helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében. A program március 9-én indult és október 31-én zárul. A mintegy 12,8 millió forint támogatás ez időre a programban résztvevő 15 fő foglalkoztatását és a munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzését teszi lehetővé.











A közmunkások már javában dolgoznak a Kiskunfélegyháza déli határán elterülő, 31 hektáros parkerdő területén - tudtuk meg Ódor Lászlótól, a jegyzői iroda szociális csoportjának vezetőjétől. A kullancsveszély miatt szükséges ugyanis az aljnövényzet rendszeres eltávolítása, koncentrálva az utak és a tisztások közvetlen környezetére. Az Erdészeti Felügyelőséggel egyeztetve ki kell vágni az évek során kiszáradt fákat, amit a szociálisan rászorultak tűzifaként hasznosíthatnak majd.

Ezek után már tavasztól újra rendezvényeknek adhat otthont a félegyházi parkerdő. Mint azt Balla László alpolgármester elmondta, a régi hagyományokat felidéző május 1-i városi majálist követően motoros találkozó és fogathajtó bemutatók megrendezése is szóba került, de a lehetőségek köre gyakorlatilag kimeríthetetlen. Az utak, az erdei tisztások és azok környékének rendbetétele után remélhetően a sportolók és a családok is újra felfedezik az akár gyalogosan, vagy kerékpárral is jól megközelíthető erdőt, szabadtéri edzésprogramok, kirándulások, hétvégi piknikezések helyszíneként. A félegyházi iskolák a természettudományos tárgyak oktatását tehetnék itt változatosabbá, és a későbbiekben tanösvények kialakítására is sor kerülhetne.

A projekt keretében a városhoz tartozó három kisebb, összesen 18,7 hektár véderdő tisztítása és parlagfű-mentesítése is megtörténik.

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!