Kunszállás 2015. március 23. 13:00 Forrás: Kunszállás Községi Önkormányzat

Kunszállás is lomtalanít

Kunszállás is lomtalanít
Kunszállás Községi Önkormányzat tájékoztatja a település lakosságát, hogy a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2015. március 25-26-án, szerdán és csütörtökön tavaszi lomtalanítást szervez.

Március 25-én a Hunyadi, Dózsa Gy., Szegfű, Rózsa, Zrínyi, Ady, József Attila, Táncsics, Kölcsey, Ibolya, Bodza, Rákóczi, Bem utcákban gyűjtik a hulladékot,




Március 26-án a Móra, Katona, Petőfi, Mártírok, Arany János, Mátyás király, Árpád vezér, István király, Honfoglalás, Kossuth, Lődomb, Sport utcákban kerül sor az akcióra.
 

A lomtalanítás során a következő hulladékok kerülnek begyűjtésre:

- nagy térfogatú lomhulladékok (szekrény, ágy, stb.)

- fém-, fa-, papír-, műanyaghulladékok

- zöldhulladék (kévébe vagy zsákba elhelyezve!)
 

A lomtalanítási akció során TILOS a következő hulladékok kihelyezése: építési törmelék, állati tetem, gumiabroncs, veszélyes hulladék (festék, lakkok, ragasztók, oldószerek, savak, lúgok, veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolási hulladék, elemek, akkumulátor, sütőzsiradék, növényvédő szer, fénycső), elektronikai hulladék.
 

A HÁZHOZ MENŐ ZÖLDJÁRAT TOVÁBBI IDŐPONTJAI: 2015.04.30-án, 2015.09.24-én és 2015.11.26-án, csütörtöki napokon, a heti kommunális hulladékszállítással együtt!
 

A zöldjárattal elszállításra kerül az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre kihelyezett, zsákban vagy legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve, max. 30 kg súlyig a (kuka mellé) kihelyezett zöldhulladék. A zöldhulladék gyűjtésére nem kell a rendszeresített, a cég emblémájával ellátott zsákot megvásárolni.
 

Mit tehetnek a gyűjtőzsákba?

Olyan növényi hulladékot, amely kertekből, parkokból származik (fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fa, száraz szalma, lomb), virágágyi növényeket, vágott virágokat, kezeletlen kéregdarabokat, konyhai zöldhulladékokat (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékokat. Amennyiben a zsákok egyéb hulladékot is tartalmaznak, azokat nem szállítják el!

Kérik, hogy a közterületi rend megóvása érdekében a fenti napon reggel 7.00 óráig helyezzék ki a lomokat, illetve zsákokat, kévéket a kuka mellé, oly módon, hogy azok a közlekedés biztonságát ne veszélyeztessék, a környezetet ne szennyezzék és abban kárt ne tegyenek!


Kunszállás Községi Önkormányzat


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!