Helyi hírek 2015. április 2. 19:00

Fürdőgyógyászat évente kétszer

Fürdőgyógyászat évente kétszer
Minden TAJ-számmal rendelkező magyar állampolgár beutaló mellett évente kétszer igénybe veheti a fürdőgyógyászatot, a fizikoterápiát és a gyógytornát akár megelőzésképpen, vagy már kialakult krónikus mozgásszervi betegség esetén. Kelemen Józsefet, a félegyházi Róna Kincse fürdővezetőjét arra kértük, adjon útmutatót azoknak, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

- Először a háziorvost kell felkeresni a megfelelő szakrendelésre szóló beutalóért. A fürdőgyógyászatra, fizikoterápiára és gyógytornára ugyanis csak reumatológus, vagy ortopéd mozgásszervi rehabilitációs szakorvos állíthat ki beutalót, ezek a szakrendelések pedig (háziorvosi)beutaló kötelesek. Ennek birtokában lehet időpontot kérni a diszpécserszolgálatnál, de bizonyos előjegyzési idővel - a reumatológia esetében ez akár két hét is lehet - érdemes számolni.

Vizsgálat alapján a szakorvos javaslatot tesz a fürdőgyógyászat, fizikoterápia, gyógytorna személyre szabott kombinációjára. Maximum négyféle fürdőgyógyászati és háromféle fizikoterápiás és gyógytorna kezelés alkotja a legfeljebb 15 alkalomból álló kúrát. Ebből a fürdőgyógyászat részleges térítés mellett vehető igénybe.

A szakorvosi beutaló birtokában érdemes személyesen felkeresni a diszpécserszolgálatot, ahol a kezelések beosztása és a fürdőgyógyászati kezelések költség-hozzájárulásának megfizetése történik. Az egyes kezelések időpontját a diszpécser úgy állítja össze, hogy a lehető legkisebb várakozási idő mellett vehesse igénybe a beteg, ezért esetenként két-háromhetes várakozási idő előzi meg a kúra megkezdését.

A fürdővezető felhívta a figyelmet arra, hogy délután 14 óra után beutaló nélkül is bárki élvezheti a Róna Kincse fürdő gyógyvizének jótékony hatásait. Ilyenkor jegy és bérletrendszer alapján a gyógyvizes medence és az infraszauna mellett rendelkezésre áll a masszázs és a vizes csoporttorna is. Ez utóbbiakra azonban érdemes előzetesen időpontot egyeztetni a diszpécserszolgálatnál.

Az előző nyereményjátékra jelentkezők közül két főre szóló belépőt nyertek a Róna Kincse fürdőbe:

Zsiska Mihályné Kiskunfélegyháza, .Szilfa utca 54.

Csenki Mihályné Kiskunfélegyháza, X. kerület 84.

Urbán Gyuláné Kiskunfélegyháza, Berzsenyi Dániel u. 5.

Gratulálunk a nyerteseknek, nyereményüket postázzuk.

Azok között, akik április 3-áig eljuttatják nevüket és címüket a Félegyházi Közlöny szerkesztőségébe (6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.), újabb három darab, két főre szóló belépőjegyet sorsolunk ki. A borítékra írják rá: Róna Kincse!

Sorsolás: április 7-én, kedden!

A nyertesek nevét az online felületen és a következő lapszámunkban is közöljük.




 

Kövessen minket a Facebookon is!