Közélet 2015. március 23. 20:10

Szombaton is ingyen lehet parkolni?

Képgaléria
Szombaton is ingyen lehet parkolni?
A parkolási rendelet változtatására készül a kiskunfélegyházi önkormányzat. A tervezetet, miszerint szombaton nem kell fizetni a városközpontban a parkolásért, a jogi-, a városüzemeltetési- és a gazdasági bizottság is támogatta március 23-ai ülésén. A kérdésben a végső döntést a képviselő-testület hozza meg a szerdai közgyűlésen. Amennyiben elfogadják az előterjesztést, hétköznapokon 6-tól 18 óráig kell fizetni a parkolásért, hétvégén pedig ingyenes lesz.

A bizottságok elfogadásra javasolták „Kiskunfélegyháza város gazdasági programját” is. A dokumentum helyzetértékeléssel, a demográfiai adatok elemzésével kiegészítve fogalmazza meg a város gazdasági stratégiáját 2019-ig. A program részletezi az ipari parkkal, a közlekedéssel, vízgazdálkodással, temetőkkel, egészségüggyel, közművelődéssel, sporttal és turizmussal kapcsolatos fejlesztési elképzeléseket egyaránt. (A gazdasági program elérhető és olvasható a város honlapján, a kiskunfelegyhaza.hu oldalon.)

A gazdasági bizottság ülésén egyhangú támogatást élvezett az az elképzelés is, hogy az ipari parkban 24 órás portaszolgálatot hozzanak létre. Ezt a döntést az indokolja, hogy az ott működő cégek mellett az elmúlt időszakban több vállalkozás vásárolt területet. A forgalom egyre nagyobb, szükség van a terület őrzésére, az éjszakai járőrözésre és a kamerás megfigyelésre egyaránt. A portaszolgálat működtetésének költségeit későbbiekben a terület használói fogják finanszírozni.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!