Helyi hírek 2015. március 25. 08:25 Forrás: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Kamarai nagygyűlés Budapesten - videóval

Képgaléria
Nagygyűlést tartott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara március 21-én Budapesten, a Syma Csarnokban, mintegy négyezer munkatárs részvételével. A rendezvénnyel a döntéshozók figyelmét szerették volna felhívni a közel 100 ezer egészségügyi ellátást végző, magasan képzett szakdolgozó egyre aggasztóbb helyzetére.

A gyűlésen elhangzott: sok egészségügyi dolgozó a megélhetéséért küzd, ennek ellenére, nap mint nap a betegágyak mellé állnak. Utánpótlásuk rendkívül kritikus. Az egészségügyi szakdolgozók számára már rövid távon sem garantálható a biztonságos betegellátás. Hiányoznak a hatékony intézkedések a pályán lévők megtartására, a munkabérek terén egyre nagyobb a leszakadás más ágazatokhoz képest. A kamara 12 pontban foglalta össze a szakdolgozókat érintő legkritikusabb problémákat, és megfogalmazott egy nyílt levelet ezek elmondására.

A rendezvényen Dr. Zombor Gábor államtitkár is részt vett, aki biztosította a jelenlévőket, érti és támogatja a követeléseket. Ígérete szerint az ezekben megfogalmazott problémákat képviseli a kormány előtt is.

A Nagygyűlésen készült videó és további képek a www. meszk.hu honlapon illetve a facebook oldalán megtekinthetők.


 

Kövessen minket a Facebookon is!