Kultúra 2014. március 2. 17:17

Az alázat az, ami a legkisebbet is magasba emeli

Képgaléria
Az alázat az, ami a legkisebbet is magasba emeli
Kiskunfélegyháza is kapcsolódott a „Kultúrházak éjjel nappal” címmel meghirdetett országos programsorozathoz. Az akció során 420 helyszínen több mint ezer rendezvényt tartottak annak érdekében, hogy megismertessék és népszerűsítsék a kulturális intézmények munkáját. A legtöbb esemény a farsanghoz kötődött, Félegyházán azonban rendhagyó módon a Holló László Képzőművész Kör évadnyitó kiállítását rendezték meg február 28-án.

A Holló-kör kiállításán csaknem harminc alkotó munkájával találkozhat a tárlatlátogató közönség. Változatos a műfaji kínálat is, hiszen grafikák, festmények, kerámiák éppúgy láthatóak, mint tűzzománc alkotások. A karácsonyi kiállítás óta sok fiatal kapcsolódott az alkotókör munkájához.,így az ő nevüket is megismerhette Félegyháza. Molnár István művészeti vezető az alkotóközösség gyarapodása mellett arról is beszámolt kiállításmegnyitójában, hogy a kör tagjai közül az alkotómunkát van aki pihenésként éli meg, van akinek szellemi kikapcsolódást, kézügyesség fejlesztést, ismeretbővítést, vagy ujjgyakorlatot jelent. Mindenesetre örvendetesnek tartja, hogy a fiatalok és a már kiforrott egyéniségek közösen tudnak alkotni. Valamennyien egyetértenek a Holló-kör alapfilozófiájával, miszerint; a csodálatos tettekre képes ember látszólag távolinak tűnik, de hacsak azt a keveset, amit a sors ránk tett, teljesítjük, máris kivételessé válunk. Egy gyakran emlegetett fogalom az alázat, ami a legkisebbet is magasba emeli.

A Holló László Képzőművész Kör kiállításmegnyitója után a „Kis türelmet kérek” együttes koncertjével folytatódott a „Kultúrházak éjjel nappal” programja a Móra Ferenc Művelődési Központban.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!