Helyi hírek 2015. március 25. 19:20

Az internet nem felejt

Képgaléria
Az internet nem felejt
Az alsó tagozatosok a tavasszal, lakóhelyük természeti értékeivel ismerkedtek, gyakorlati foglalkozásként pedig Czibolya Szilvia irányításával rajzoltak a Paint programmal a könyvtár számítógépes termében. Az Internet Fieszta szerdai napján a felső tagozatosoknak Csányi László tartott előadást és foglalkozást arról, hogyan lehet biztonságosan használni az internetet.

Az internet nagyon hasznos és jó. Használhatjuk nyelvek tanulásra, sok-sok információ elérésére, felvételizésre és vizsgázásra, banki ügyeink intézésére, az egymás közötti kapcsolattartásra, élményeink megosztására a közösségi oldalakon mondta el a fiataloknak Csányi László. Mindemellett az internet használatának veszélyeire is felhívta a diákok figyelmét. Elsőként a számítógépes vírusokról, azok elkerülésének lehetőségeiről szólt. Ezt követően arról, hogy nagyon átgondoltan kell a közösségi oldalakon magunkról, barátainkról és ismerőseinkről közzétenni fotókat, információkat. Egy-egy felelőtlen döntés ugyanis akár évek múltával is kellemetlen, hátrányos következményekkel járhat. Az internet ugyanis nem felejt.

Március 26-án, csütörtökön 10 órakor lesz az Internet Fiesta következő foglalkozása. Ennek témája: Félegyháza története a filmhíradókon keresztül. Félegyháza az 1930-as - 1940-es években. Helyi vonatkozású filmek, dokumentumfilmek, filmhíradók a neten.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!