Helyi hírek 2015. március 27. 13:00

Kalocsáról Brüsszelbe

Kalocsáról Brüsszelbe
Március 20-án került sor Kalocsán a hagyományos Nagy Attila szavaló versenyre. Az elegánsan megrendezett megmérettetéssel 19. alkalommal emlékeztek a nagyformátumú színművészre.


A Móra Ferenc Gimnázium diákjai szinte minden alkalommal kiválóan szerepeltek, tavaly két tanulónk utazhatott jutalomként Brüsszelbe. Az idén összesen 44 tanuló jelentkezett a versenyre, amely két kategóriában került megrendezésre. Az általános iskolai korosztály (12-15) évesek 8 versenyzője közül, négyen a Móra Ferenc Gimnázium 7. osztályosai közül kerültek ki. A Dr. Farmasiné Vízhányó Anita tanárnő által felkészített tanulók közül Nagy Liliána a III. helyezést érte el.

A 16-18 évesek versenyére 36 jelentkező készült, közülük a Móra gimnazista Barna Pap Bianka 11/E osztályos tanuló a tavalyihoz hasonlóan újra I. helyezést ért el, megelőzve az ugyancsak félegyházi PG-s Varga Zoltánt és a III. helyezett Bibó gimnazista Magyar Józsefet. Eredménye jutalma, hogy az idén is ellátogathat Brüsszelbe. Bianka teljesítménye annyira kiugró volt, hogy megkapta Nagy Attila özvegyének a különdíját is. Felkészítő tanára Dr. Borbélyné Szabó Katalin az iskola”Beszélni nehéz” diákkörének vezetője.

R.F.



 

Kövessen minket a Facebookon is!