Helyi hírek 2015. március 27. 14:00

„Rendben van Félegyházán a közbiztonság”

„Rendben van Félegyházán a közbiztonság”
Valóban megnövekedett a bűnelkövetések száma a közelmúltban a Bankfaluban? Dongó József a február 5-i képviselő-testületi ülésen intézett interpellációt e címmel a polgármesterhez. Csányi József Timafalvi László rendőr alezredes, kapitányságvezetőtől kért és kapott választ a témában, amelyet a március 25-i testületi ülésen ismerhettek meg a képviselők.

Timafalvi László válaszából kiderül, hogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2014. november 1 és 2015. március 3 között 76 vagyon elleni bűncselekményben folytatott nyomozást lopás és betöréses lopás kategóriában. Ebből hat történt a Bankfaluban, amelyből 3 eset betöréses lopásnak, három pedig alkalmi lopásnak minősül. A betöréses lopások közül két esetben ugyanabba a házba hatoltak be, amely egyébként lakatlan volt. Az esetek mindegyikében nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is folynak.

A képviselő kérdése kitért a drogfogyasztásra is. E témában a kapitányságvezető arról számolt be, hogy a Bankfalu városrész vonatkozásában a vizsgált időszakban büntetőeljárás nem indult. Összességében tehát megállapítható - szögezi le a beszámoló -, hogy a Bankfalu városrészen nem szaporodtak el a bűncselekmények. Mindezek ellenére az elmúlt év közepétől fokozott közterületi gyalogos és gépkocsizó szolgálatot lát el a rendőrség az egész város területén, mely kiterjed a Bankfalu rendszeresebb ellenőrzésére is. A drogfogyasztás, valamint a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén jellemzőbb, új pszichoaktív anyag terjesztőivel szemben az év során igyekeznek még hatékonyabban fellépni. Ehhez járulnak hozzá az iskolák vezetőivel történő rendszeres kerekasztal megbeszélések, valamint a városi Kábítószer Egyeztető Fórum megbeszélései is - emlékeztet beszámolójában Timafalvi László.

Dongó József képviselő elfogadta a kapitányságvezető válaszát, amely - mint hangsúlyozta - meggyőzte arról, hogy rendben van Félegyházán a közbiztonság. Ezért mindenkit arra buzdít, hogy bízzon a rendőrség munkájában, és hogy ne terjesszen rémhíreket - fogalmazott a képviselő.

T.T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!