Közélet 2015. március 29. 11:20 Forrás: MTI

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények
Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában - közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Magyarországon több ezer diákigazolvány-elfogadóhely létezik, azonban ezeknek csak a töredéke ismert, bár megközelítőleg másfélmillió diákot érint a lehetőség. Jelezték, az elfogadóhelyek legteljesebb listája a www.diakkedvezmeny.hu weboldalon és a Diákkedvezmény elnevezésű ingyenes applikációban érhető el.

Az Androidos eszközökön és iOS rendszerű telefonokon és táblagépeken elérhető alkalmazásnak most jelent meg a legfrissebb verziója, amely továbbfejlesztett keresővel segít az elfogadóhelyek megtalálásában, valamint a Foursquare adatbázisára építve képekkel, kommentárral segíti a felhasználókat, akik véleményezni és értékelni is tudják ezeket a helyeket.

A tájékoztatás szerint a honlap és az alkalmazás eddig több mint ezer üzlet 5-50 százalékos engedményeit gyűjtötte össze. Habár a lista folyamatosan bővül, még közel sem teljes: számtalan olyan üzlet kínál kedvezményt, amely nem szerepel a rendszerben. Ezen a problémán a diákok is segíthetnek, mivel a hiányzó elfogadóhelyeket az alkalmazás segítségével vagy a weboldalon keresztül beküldhetik, de nagy segítséget jelent az akciót kínáló üzletek jelentkezése is.

Kitértek arra is, hogy a kártya a 2012 után kiadott EYCA-diákkártyával Európa-szerte 38 országban, közel 60 ezer üzletben használható, mivel nemzetközi diákigazolványként is funkcionál.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!