Helyi hírek 2015. március 29. 09:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
2015. március 29.: Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja.

Áttérünk a nyári időszámításra. A mai naptól kezdve minden nap 7 órakor kezdjük az esti szentmisét.

Most vasárnap a 9 órai és a ½ 11-es szentmisében végezzük a barkaszentelést.Március 30-án, nagyhétfőn délelőtt lesz az idős, beteg húsvéti gyóntatása. Kérjük, hogy idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a Plébánián.

Templomunk húsvét előtti nagytakarítása március 31-én, kedden reggel 8 órakor kezdődik. Kérjük, hogy akik tudnak, jöjjenek el, segítsenek!

Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órakor elvégezzük a Jeremiás síralmait, a szertartások este 6 órakor kezdődnek. Nagypénteken délután 3 órakor kezdődik a Kálváriánál a keresztút. A nagyheti szertartások részletes rendje a templomi hirdetőtáblán olvasható.

Húsvét vasárnap a 9 órai szentmise keretében húsvéti ételszentelési szertartást végzünk. Kérjük, hogy a családok hozzák magukkal megszentelendő húsvéti ételeiket!

„Újplébánia” címmel egyházközségi kiadvány jelent meg. Térítésmentesen elvihető a szentmise végén.

A Szent Imre Cserkészcsapat városi papír és vasgyűjtést szervez április 11. és 19. között. Akinek van felajánlható papír és vas-hulladéka, kérjük, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián névvel, címmel, telefonszámmal, s egy időszak megadásával, amikor a cserkészek otthon találják. A befolyt összeget a cserkészcsapat és a gyerekek táborozásához használjuk fel.


 

Kövessen minket a Facebookon is!