Helyi hírek 2015. március 30. 19:50

Félegyházán ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Képgaléria
Félegyházán ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
Kiskunfélegyházán a városháza dísztermében tartotta meg soros ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A képviselőket Csányi József polgármester köszöntötte a város nevében. Ezt követően a testület többek között elfogadta a megye integrált területi programjának előzetes változatát, valamint az egyházakkal kötött megállapodásokra vonatkozó megállapodások megújítására vonatkozó előterjesztést.

A közgyűlés, elismerve az egyházak Magyarország történelmében játszott meghatározó szerepét, az együttműködés hangsúlyát a megye gazdasági- társadalmi stabilitásának és fenntartható fejlődésének elősegítésére helyezi. Ennek érdekében közösen szándékoznak tenni a megye gazdasági, társadalmi, természeti és épített környezetének továbbfejlesztése érdekében. Az oktatás-nevelés, az egészségügy, a környezet- és a természetvédelem, a klímaváltozás, a sport, az ifjúság, a kultúra, a szociális és karitatív tevékenységek, a foglalkoztatás, a nemzeti értékek feltárása, a közösségépítés, a helyi identitás erősítése és az öngondoskodás, mind-mind a közös kezdeményezések tárgyát jelentik.

A megyei képviselők döntést hoztak arról is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft. az elkövetkezőkben nagyobb szerepet kap a területfejlesztési munkában és a pályázatok lebonyolításában. Ezzel összefüggésben változnak a szervezet feladatai is. A Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásával április elsejétől – határozatlan időre – dr. Kecskés Lászlót, a Területfejlesztési és Területrendezési Iroda volt vezetőjét bízták meg.

Rideg László elnök még az ülés elején beszámolt arról, hogy a megye kilencedik alkalommal szervezi meg az egészségügyi szűrőprogramot az erdélyi Hargita megyében, amelynek ezúttal Csíkszentgyörgy ad otthont. A vizsgálatok elvégzésére minden korábbinál népesebb egészségügyi gárda utazik ki a megyei kórházból.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!