Helyi hírek 2015. március 31. 09:00

Dr. Molnár Zsolt képviseli a megye szocialistáinak véleményét a Parlamentben

Képgaléria
Dr. Molnár Zsolt képviseli a megye szocialistáinak véleményét a Parlamentben
Dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke vállalja fel Kiskunfélegyháza és Bács-Kiskun megye szocialista képviseletét a Parlamentben az elkövetkező időszakban. Ezt a helyi szervezet vezetőjével, Horváth Tamással közösen megtartott sajtótájékoztatón, illetve az azt követő lakossági fórumon jelentették be.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy az MSZP-nek nincs önálló képviselője Bács-Kiskun megyéből. Ugyanakkor fontos az, hogy legyen a szocialisták részéről, aki képviseli az itt élők elképzeléseit, tolmácsolja gondjaikat, igyekszik érdekvédelmet gyakorolni. Molnár Zsolt szívesen vállalta ezt a feladatot, és a félegyházi látogatással megkezdte az ismerkedést a térséggel. Mivel a helyiek véleményével, kérdéseivel a sajtóbeszélgetés utáni lakossági fórumon találkozott, ezért néhány fontos, a közéletet érintő kérdésről beszélt az újságíróknak.

Elsőként az ügynökkérdésről szólt. Kifejtette, hogy az MSZP határozott állásfoglalása az, hogy a teljes nyilvánosság megteremtése a helyes eljárás. Hozzanak nyilvánosságra minden iratot, előzményt, hogy a társadalom megismerhesse és le lehessen zárni ezt a kérdést.

Az üzletek vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatosan kifejtette: ez a társadalom életébe való egyik legdurvább, és a kormányzati ciklusnak a legésszerűtlenebb döntése volt. Ezzel ugyanis kinyilvánították, hogy korlátozottan cselekvőképesnek tekintik az embereket. A szocialista párt kormányra kerülve visszaállítja a vasárnapi nyitva tartás lehetőségét, visszaadja az emberek szabadságát, hogy maguk dönthessenek arról, hogy mit kívánnak tenni – tette hozzá.

A bróker ügyekkel kapcsolatosan arról beszélt, hogy a szocialista párt gyors és hatékony intézkedéseket vár, és azt, hogy az emberek visszakaphassák a pénzüket. Teljes kártalanítást várnak a kormányzattól, valamint azt, hogy a felelősségre vonások mellett neveztessenek meg a helyzet kialakulásáért felelősök, a hanyagok és a cinkosok is.

Magyarország legnagyobb külpolitikai kihívásának az Iszlám Állam elleni fellépést, szerepvállalást ítéli Molnár Zsolt. Elmondta, hogy ebben az ügyben nagyon körültekintően, minden adatot és körülményt elemezve kell dönteni minden politikusnak, illetve a Parlamentnek. Olyan javaslatot kell tenni, ami megfelel az ország érdekének, az emberek biztonságának és egyúttal a nemzetközi kötelezettségeknek is. A kormány fegyveres katonákat készül a térségbe küldeni. Végig kell gondolni, hogy ez helyes lépés-e, vagy más módon is kifejezhetnénk együttműködésünket, szolidaritásunkat. Erre alternatívát jelenthet, hogy a magyar honvédségnek vannak kitűnő logisztikai háttérintézményei, tábori kórházai, meteorológiai állomásai, térképészeti személyzete és informatikai csapata. Hozzátette: nagy kihívással nézünk szembe, nem tehetjük meg, hogy nem veszünk részt benne, de a döntéshez minden lehetőséget mérlegelni kell.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!